Na twee derby verlies op rij stond er deze zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Sleat op de planning.
Vorig seizoen werd deze wedstrijd nog met 1-2 gewonnen door de Menamers.
Ook vandaag wist Foarút met hetzelfde verschil te winnen.
Opstelling: Maikel Hartman; Mathijs Kompier, Erik Cats, Harmen Schuitmaker (A), Jesper Hoeksma; Tycho de Groot, Gerco de Boer (Erik van der Veen 70'),Jarick Hiemstra; Jelmer Nawijn (Rick Bakker 65'), Erik Terpstra (Jorrit Boomsma 68'), Gerke Wassenaar.

Het seizoen is nog jong voor Foarút maar de oogst tot nu toe wel mager te noemen met 1 winstpartij in drie wedstrijden.
Daarnaast heeft trainer Janco Croes deze week kenbaar gemaakt na dit seizoen te vertrekken bij de VV Foarút.
Tijd om de bakens te verzetten om er met zijn allen nog een mooi seizoen van te maken voor Janco en voor de club zelf.
De start tegen Sleat was wel wat stroefjes te noemen en de eerste grote kans volgde al binnen vijf minuten.
Maikel Hartman leverde in bij de verkeerde kleur maar pareerde vervolgens wel prima om een vroege achterstand te voorkomen.
Sleat hanteerde de lange bal en Foarút anticipeerde hier na een tiental minuten steeds beter op.
Toen de Foarút machine begon te draaien was het bij tijden echt genieten in deze eerste helft.
De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld en in minuut 20 volgde de beloning voor het goede spel.
Gerke Wassenaar werd de diepte in gestuurd en liep handig voorbij de keeper die hem daarbij licht raakte, penalty.
Spits Erik Terpstra die minuten eerder een vrije trap volledig verkeerd raakte ging gedecideerd achter de bal staan en schoot feilloos de openingstreffer binnen, 0-1.
Niet veel later wisten de Menamers de score alweer te verdubbelen, de doelman van de thuisploeg moest een vrije trap van Jelmer Nawijn loslaten en Tycho de Groot was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 0-2.
Foarút voetbalde vervolgens een aantal hele knappe aanvallen bij elkaar en kwam zelf op een aantal corners na niet echt in de problemen.
Zo werd er met een comfortabele 0-2 tussenstand begonnen aan de thee.

Sleat kwam vervolgens sterk uit de kleedkamer en had een tweetal verse wissels binnen de lijnen gebracht die het spelbeeld deden kantelen.
Foarút moest meer en meer achteruit en zag tot overmaat van ramp de thuisploeg voor de aansluitingstreffer tekenen.
Een voorzet vanaf links door één van de invallers aan Sleat kant kon kiezelhard tegen de touwen gekopt worden, 1-2.
Sleat rook bloed en voerde de druk daarbij nog maar eens op, mede hierdoor ontstonden er enorme ruimtes op het veld.
Uitblinker Matthijs Kompier onderschepte een diepe pass en stak het middenveld over, zijn steekpass op de ingevallen Jorrit Boomsma was vervolgens op maat.
Voor Gerke Wassenaar was het vervolgens een koud kunstje om diens voorzet tot doelpunt te promoveren, 1-3.
Sleat was aangeslagen maar hield de hoop op een goed resultaat en bleef strijden voor elke meter.
Van het goede spel van de eerste helft was niet veel meer over maar door de nodige strijd te leveren bleef Foarút overeind.
Het kwam zelfs tot 3 100% kansen in de daaropvolgende minuten en de wedstrijd had nu volledige in het slot gegooid moeten worden.
Gerke Wassenaar miste twee keer en ook Jorrit Boomsma zocht het doel te oog.
Tot overmaat van ramp stond er geen 1-4 score op het bord maar was het Sleat wat toch weer de aansluitingstreffer maakte, 2-3.
Met nog 3 minuten officiële speeltijd snakte Foarút naar het eindsignaal maar werd de overwinning wel vakkundig over de streep getrokken.

De broodnodige drie punten zijn binnen voor de Menamers al had het allemaal veel makkelijker gekund door de kansen te benutten.
Volgende week staat er geen competitie gepland maar zullen de mannen aan teambuilding gaan doen.
De week daarop ontvangt Foarút TOP '63 op het sportpark Schatzenburg.
Tegen het vlaggenschip van Oppenhuizen hebben de heren het traditioneel lastig, alle support is dus gewenst!