Foarút laat punten liggen tegen laagvlieger - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút laat punten liggen tegen laagvlieger

Foarút laat punten liggen tegen laagvlieger

Foarut 1

1 - 1

Creil-Bant 1

Competitie

4e klasse A

Datum

26 november 2022 14:30

Scheidsrechter

D.H. de Jong

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg
Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Het was alom bekend dat het vlaggenschip van Foarút allesbehalve lekker draaide. De ene week wint de ploeg met overtuigende cijfers van IJVC (4-1), om vervolgens met een 4-0 verlies te vertrekken bij polderploeg Nagele. Vandaag stond nog een polderploeg op het programma; Creil-Bant. Foarút heeft vervelende herinneringen aan deze ploeg, want ze wisten afgelopen jaren hier maar zelden van te winnen. Het was vandaag ook tevens de laatste wedstrijd onder leiding van interim-coach Wybren Dijkstra die met de volgende elf namen begon: Dirk, Matthijs, Harmen, Erik C, Jesper, Tycho, Menne, Erik T, Max, Jorrit en Rick. 

Nadat pupil van de week Roan een wonderschoon doelpunt maakte kon de wedstrijd beginnen. Foarút begon prima aan de wedstrijd, ze stonden goed compact, waardoor Creil-Bant maar moeilijk openingen kon vinden en eigenlijk maar niet verder kwam dan lange ballen over de zijlijn te schieten. Daarentegen probeerde Foarút voetballend door de defensie van de tegenpartij te komen, alleen ontbrak het aan een stukje lef om de juiste opening te zoeken. Het vlaggenschip kwam ook niet verder dan een aantal schoten van Jorrit en een vrije trap in de handen van de goede keeper van Creil-Bant. Uit het niets kreeg de uitploeg een kans die resulteerde in een doelpunt, alleen was daar de scheidsrechter die Foarút een handje hielp door het doelpunt om nog onbekende reden te annuleren. Foarút was dus gewaarschuwd, maar kreeg door het compacte spel verder geen gevaar meer voor eigen doel. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon Foarút bij tijd en wijle beter te voetballen, dit resulteerde in een actie van Erik Terpstra in het 16-meter gebied, waar hij vervolgens ten val werd gebracht. De scheidsrechter wees zonder twijfel naar de stip. Erik ging zelf achter de bal staan, maar waar hij de vorige twee keer doel trof kwam de keeper ditmaal winnend uit de strijd. De brilstand bleef dus intact. Creil-Bant wist weinig potten meer te breken tot minuut 84. Aan de zijkant van het 16-metergebied krijgt de ploeg een vrije trap. Tot verbazing van alles spelers valt deze in één keer binnen bij de tweede paal. Een grote domper was wederom in de maak door de 0-1 achterstand. Al ware het niet dat Foarút vedette Jorrit Boomsma nog in de gelederen heeft. Uit een afgeslagen hoekschop weet hij, tot alle opluchting van de supporters, de 1-1 binnen te schieten. Waar Foarút nog opzoek wilde naar de 2-1 , kreeg het hier helaas niet de kans voor. Na een aantal harde charges van de tegenpartij, waar de rode kaart niet misstaan had, kreeg de wedstrijd een grimmig einde. Dit liep vervolgens erg uit de hand waarbij een van de geblesseerde van Creil-Bant het nodig vond de grensrechter van Foarút voor onbeschofte dingen uit te maken. Dit was voor de scheidsrechter aanleiding om vroegtijdig een einde te maken aan de wedstrijd. 

Het spel van Foarút begint iets meer vorm te krijgen alleen weet het nog altijd moeilijk de drie punten mee te nemen. Volgende week weer een nieuwe kans, waarbij we hopen weer veel supporters te mogen begroeten. De steun is hard nodig!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!