Wederom een verdubbeling van het puntentotaal! - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wederom een verdubbeling van het puntentotaal!

Wederom een verdubbeling van het puntentotaal!

Foarut 3

2 - 1

Blauw Wit '34 7

Competitie

5e klasse 09

Datum

26 november 2022 12:30

Scheidsrechter

G. van der Kooi

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg
Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Nu deze logge stoomlocomotief eindelijk in beweging is gekomen, blijkt het bijzonder lastig om hem weer tot stoppen te brengen. De gouden formule is gevonden en niets lijkt een succesverhaal meer in de weg te kunnen staan.

 

Allereerst moet ik dit verslag beginnen met een kleine rectificatie op het vorige verslag. Deze werd wat later in de week geschreven en het bleek dat mijn geheugen me al behoorlijk in de steek begint te laten. Dit viel bij onze fluorescerende diva Jan Jetse niet helemaal in goede aarde, geheel terecht overigens. Waar ik het had over kleine en grote kansen, vergat ik de heldenrol van onze tijger in de goal, de Octopus van Menaam. Het was namelijk een strafschop die ons nog lelijk de das om had kunnen doen zo’n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Ware het niet dat deze geweldig werd gestopt door Jan Jetse.

 

Het viel hem dan ook rauw op zijn dak dat er geen vermelding terug was te vinden in het verslag. Toen dezelfde dag ook nog bleek dat hij slechts een helft zou keepen deze zaterdag was de limiet bereikt. Direct moest Lammert het ontgelden, hoe hij het in zijn hoofd kan halen om de sterspeler slechts een helft speeltijd te gunnen, als dit zo doorgaat voor de rest van het seizoen dan zullen zijn keuzes nog eens overwogen moeten worden. Voor nu moest Jan Jetse schoorvoetend genoegen nemen met een helft speeltijd. Hij liet zich niet kennen en wist op geweldige wijze zijn doel schoon te houden in de eerste helft.

 

Met een centraal duo bestaande uit Lammert en Simon is het ook wel een beetje vragen om problemen in de sprintduels. Een soort Costa Rica tegen Spanje op kelderklasse niveau. Wel moeten we vermelden dat Simon het een hele helft wist vol te houden zonder ook maar een overtreding te maken. Daarnaast wist Lammert naar eigen zeggen alle ballen naar de juiste kleur te spelen. Gezien zijn kleurenblindheid kunnen we dit statement wel in twijfel trekken lijkt me. Maar dat er hier bijzondere dingen speelden vandaag werd wel duidelijk. Foarut ging namelijk rusten met een 1-0 voorsprong na een goal van Mark Bouma op aangeven van Andries, zou het vandaag dan toch eindelijk gaan lukken?

 

Bijzonder overigens dat de doelpuntenmaker dan vervolgens wordt gepromoveerd tot vlagger, blijkbaar heeft onze superspits zijn ogen nog steeds gericht op de topscorerstitel, als aanvoerder is het dan natuurlijk handig om de concurrentie weg te wisselen.

 

De tweede helft had Foarut de touwtjes stevig in handen, het voetbalde net wat makkelijker dan de tegenstander en wist zo veelvuldig in balbezit te blijven. Dit leverde ook wel een aantal mogelijkheden op, maar vaak ontbrak het toch een beetje aan scherpte bij de laatste bal. Vanuit het niks werkelijk was het Blauw Wit dat op gelijke hoogte kwam, de handige pingelaar op links kon een aantal man passeren om vervolgens terug te leggen op de vrijstaande spits die makkelijk binnenschoof. Foarut had zelfs op achterstand kunnen komen door een mooie boogbal van afstand, maar Henk wist deze nog net over zijn doel te tikken. Na deze kleine kink in de kabel pakte Foarut het weer op. Vorige week werd Sijbe gevraagd een minuut voor tijd in te vallen. We hebben in Manchester kunnen zien dat het niet verstandig is om dit aan grote spelers met een enorme staat van dienst te vragen. Deze aankomende rel konden we gelukkig snel de kop in drukken. Vandaag liet de fysio het toe om Sijbe 30 minuten te laten voetballen, hij mocht Aleks komen vervangen die moegestreden was. Hoewel Aleks alles had gegeven, werd zijn fanatisme er in de dug out niet minder om. Toen Mark Bouma de bal in de 16 voor zijn voeten kreeg en de 2-1 leek binnen te schieten, sprong Aleks vol overtuiging op. Hij hield echter niet goed rekening met de hoogte van de dug out. De kans werd gemist, Aleks kon weer gaan zitten, een bult op zijn hoofd en de stand nog steeds 1-1. Maar even later mochten we alsnog juichen, na een mooie aanval werd Andries op links vrijgespeeld. Hoewel de topscorerstitel nog steeds in zijn hoofd spookt, mocht hij vandaag de

assistkoning genoemd worden. Ook nu werd de bal prima voorgegeven waar Sijbe kwam instormen. Als in zijn jongere jaren schoot hij de bal tegen de touwen en werd de terechte voorsprong behaald. Nu was het een kwestie van de tijd vol spelen, nog een kwartier alles geven en de eerste overwinning zou gevierd kunnen worden. Blauw Wit probeerde er af en toe nog wel doorheen te voetballen, maar het stond vandaag weer als een huis, echt grote kansen wisten ze niet te creëren. Zelf had Foarut de voorsprong nog kunnen vergroten. Maar Andries wist de verre hoek niet te vinden en schoot te slap in. Uiteindelijk had dit weinig invloed op de eindstand. Want na 90 prima minuten van de scheidsrechter floot hij deze wedstrijd naar het einde en kon Foarut 3 feest gaan vieren. Eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. We stijgen met stip op de ranglijst en zijn van de hatelijke laatste plek af. Wellicht moeten we niet direct overmoedig worden, maar in deze vorm en met de puzzelstukjes die zijn samengevallen, kan het kampioenschap ons bijna niet meer ontgaan. Volgende week zullen we onze zegetocht vervolgen in Hallum!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!