Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 46

Achlumerdijk 6
8862AJ
HARLINGEN
tel. 0517-415918

Voor de reserves van Foarút begon het bekerseizoen al op vrijdagavond. Tegenstander was derdeklasser Zeerobben 3.
Een mooie test voor het jonge team van Rachid Lamlaika. De eerste 10 minuten leek het er op dat Foarút achter de feiten aan zou lopen, maar daarna kantelde de wedstrijd en was Foarút duidelijk de bovenliggende ploeg. Er ontspon zich een leuk duel waarbij vooral het middenveld van het tweede elkaar steeds beter wist te vinden en bij tijd en wijle Zeerobben overspeelde. Ook de kansen waren voor Foarút, maar paal, de keeper en noodgrepen van de verdediging van Zeerobben stonden succes in de weg. De Harlingers kwamen zelfs op voorsprong toen de warrig leidende scheidsrechter tot verbazing van iedereen op het veld een penalty gaf. De tweede helft was nauwelijks op gang toen Foarut weer een mooie aanval opzette en dit keer stond het vizier van Evert Telenga goed en was de zeer terechte 1-1 een feit. Daarna waren er alleen nog wat kansen voor Foarút, maar de terechte overwinning zat er niet in. Als je in overweging neemt dat de scheids ook nog een handsbal binnen de 16 omzette in een indirecte vrije trap is de conclusie dat Foarút tekort gedaan is zeker op zijn plaats. Aan de andere kant was het een mooie oefenpot waarin iedereen weer wat balgevoel kon krijgen en coach Rachid Lamlaika met een goed gevoel gevoel verder gaat met het bouwen aan dit jonge team.