Scheidsrechter

J.P. IJkema

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Foarút speelde zaterdagmiddag een prima eerste helft en kwam daarin op een verdiende 1-0 voorsprong.
Helaas schakelde Delfstrahuizen een tandje bij en draaide het duel in tweede helft om in een 1-2 overwinning voor de gasten.
Opstelling; Maikel Hartman; Matthijs Kompier, Dennis Hartman, Harmen Schuitmaker, Evert Auke Hiemstra; Mark Hartman; Tycho de Groot (Jarick Hiemstra '45), Erik Terpstra (Erik Cats '67), Jorrit Boomsma; Rick Bakker, Andries van der Meer.

Zoals gezegd kwam Foarút prima voor de dag op sportpark Schatzenburg.
In dezelfde 4-4-2 opstelling als de afgelopen weken hield de thuisploeg de defensie gesloten en gokte men voornamelijk op de counter.
Voorwaartsen Andries van der Meer en Rick Bakker gooiden veel energie in het afjagen van de defensie van Delfstrahuizen.
Dit leverde vaak snel een balverovering op voor de thuisploeg waarna snel de bal naar voren werd gespeeld.
De eerste kans voor Foarút was dan ook meteen raak.
Mark Hartman werd na een balverovering snel aangespeeld, Matthijs Kompier was over de rechterkant mee opgestoomd en maakte zo ruimte vrij voor spits Andries van der Meer.
Mark, die zijn laatste wedstrijd voor Foarút speelde, had dit prima gezien en speelde Andries vrij die zijn directe tegenstander knap uitkapte en met een tegendraads schot de 1-0 op het scorebord zette.
Met deze vroege voorsprong op zak werd er fanatiek druk gezet op Delfstrahuizen en eerlijk gezegd hadden de gasten geen antwoord op het strijdplan van Foarút.
Toch ontstonden er ruimtes in de tegenaanval wanneer Foarút met veel man voor de bal speelde.
Maikel Hartman keerde een schot van rand zestien en daarnaast zochten de aanvallers van Delfstrahuizen een aantal keer veel te gehaast het doel te hoog.
Foarút kreeg nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden.
Jorrit Boomsma werd over de linkerkant gelanceerd en leverde en prima voorzet af maar bij de tweede paal kwam Rick Bakker net tekort.
Foarút hield goed stand en hoefde eigenlijk alleen op te letten wanneer er over de rappe linkerkant werd gecombineerd.

In de rust bleef de aan zijn enkel geblesseerd geraakte Tycho de Groot achter, voor hem in de plaats kwam Jarick Hiemstra op het middenveld.
Delfstrahuizen had ongetwijfeld een donderspeech gekregen van hun trainer want van begin af aan veranderde het spelbeeld uit de eerste helft volledig.
Het veldspel van Delfstrahuizen oogde meer en meer verzorgd en de ruimtes werden groot gehouden waardoor Foarút meer meters moest maken om de bal af te jagen.
En al vrij snel sorteerde het plan van de gasten effect, de gelijkmaker werd vijf minuten na rust al op het scorebord gezet toen een voorzet van rechts prima binnengeschoten kon worden 1-1.
Foarút vocht voor wat het waard was maar moest veel te veel achter de bal aan lopen zonder zelf heel erg gevaarlijk te worden.
Erik Terpstra die een ietwat ongelukkige wedstrijd speelde vroeg om een wissel en de niet geheel fitte Erik Cats was zijn vervanger.
Met nog een dikke twintig minuten te spelen behield Delfstrahuizen zijn overwicht en was het nadrukkelijk opzoek naar de voorsprong.
De uiteindelijke man of the match aan Foarút zijde Maikel Hartman hield samen met zijn verdediging lange tijd knap stand.
En zolang de gasten geen doel troffen was de hoop op een goede afloop nog altijd springlevend en eigenlijk had Foarút geheel tegen de verhoudingen in de wedstrijd nog kunnen winnen.
Jorrit Boomsma was twee keer de aangever op Rick Bakker, in de 73e minuut vond Jorrit met een voorzet vanaf links Rick Bakker voor het goal staan maar timede hij niet helemaal lekker.
Twee minuten later vond Jorrit via een vrije trap de vrijstaande Rick Bakker maar ook nu miste hij de bal ongelukkig.
Een voorsprong had op dat moment misschien wat te veel van het goede geweest maar had ook zeker een mogelijkheid geweest.
Delfstrahuizen wat prima bleef spelen voelde wel dat er meer in zat en bleef volhardend op zoek naar de voorsprong.
In de 83e minuut kregen ze dan eindelijk loon naar werken nadat een middenvelder van de gasten een prima solo besloot met een harde punter voor de 1-2.
Dennis Hartman werd als vanouds naar voren gestuurd voor een slotoffensief maar dichtbij een resultaat kwam de thuisploeg niet meer.

En zo zijn er nog twee wedstrijden te spelen en is een hogere klassering alleen in theorie nog te behalen.
De gedroomde doelstelling om te voetballen voor een historische promotie naar de derde klasse is verder weg dan ooit, desondanks zal Foarút zich nog twee keer dienen te opladen.
Volgende week de één na laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Sleat.
Op 4 juni word dit seizoen afgesloten op sportpark Schatzenburg tegen vv De Walde.