6 oktober 2018 13:00

Accommodatie

Onbekend

Foarút 2 – Makkum 3

Zaterdag 6 oktober mochten de mannen van Jos van Ouwerkerk alweer aantreden voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Na twee overwinningen tegen zowel Arum/Stormvogels 2 als Franeker 2, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Makkum 3 op het programma. Vanuit Franeker 2 werd er vernomen dat Makkum 3 een goed voetballende ploeg was en dat de borstjes nat gemaakt konden worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de mannen van Foarút 2 nog even mooi op de foto gezet voor op de nieuwe website. Resultaat: https://www.foarut.nl/237/team-informatie/?sznid=2.

Trainer Jos van Ouwerkerk had voor deze wedstrijd de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd:

Daniel
Remco – Mark – Gerard – Wytze Jelmer
Fokke – Auke – Joost – Viktor
Rick – Germ Pieter

Wissels: Lammert – Jacco – Klaas Murk

Om 13.00 werd er op het hoofdveld afgefloten onder leiding van scheidsrechter Foeke Terpstra.

Foarút begon de eerste helft goed. Er werd gecontroleerd en geconcentreerd gevoetbald. Hierdoor ontstonden er goede combinaties en werden er een aantal prima mogelijkheden gecreëerd. De beste mogelijkheid was voor Germ Pieter die goed vrij gezet werd voor de keeper,  maar hij zag zijn inzet helaas vlak voor de doellijn door een verdediger  van Makkum gekeerd worden. Naar mate de eerste helft vorderde ging Foarút wat slordiger voetballen. Er werd steeds vaker de lange bal gehanteerd die vervolgens eenvoudig verwerkt kon worden door de ervaren laatste man van Makkum 3. Dit gold echter ook andersom. Ook Makkum probeerde er uit te komen middels lange diepe ballen, maar ook zonder resultaat. Bij rust was het dan ook 0-0. Gezien de verhouding in de eerste helft wist Foarút dat er vandaag punten te halen waren.

In de rust werden Lammert, Jacco en Klaas Murk ingebracht. Foarút ging iets beter voetballen. Het omslagpunt kwam echter toen Gerard Cats 5 minuten moest afkoelen na een (nuttige) overtreding. Toen Gerard weer afgekoeld was, stond de organisatie niet helemaal goed waardoor een speler van Makkum een mooie steekbal in ontvangst kon nemen en deze eenvoudig over Daniel heen kon stiften. Geheel tegen de verhoudingen in werd het 0-1 voor Makkum. Een domper!

De mannen van Foarút wisten was ze moesten doen en gingen er met zijn allen vol voor. In de 75e minuut gaf Jacco een perfecte steekbal op Joost. Joost nam de bal niet helemaal lekker aan, maar werd door 2 verdedigers van Makkum onderuit gehaald in het strafschopgebied. Penalty! De penalty werd helaas niet al te best ingeschoten door Jurjen Vriesinga (Jurjen, de YouTube instructie filmpjes worden nog wel even doorgestuurd) waardoor Foarút tegen een achterstand aan bleef kijken. Foarút probeerde met man en macht er toch nog een punt uit te halen. In de 86e minuut werd het dan toch nog 1-1. Het was Joost die er attent bij was toen de verdedigers van Makkum een bal niet goed konden verwerken en er van 2 meter afstand met een hard schot 1-1 van maakte. In de laatste minuten ging Foarút nog vol voor de drie punten. Het was Rick die er in de 91e minuut nog 2-1 van had kunnen maken, maar dit schot ging helaas ruimschoots voorlangs.

Al met al kan er terug gekeken worden op een goede wedstrijd. Drie punten waren verdiend geweest, maar het mocht helaas niet baten.

Volgende week nieuwe kansen. Dan staat de wedstrijd tegen koploper IJVC 2 op het programma. Wytze Jelmer Greidanus zal vertellen hoe dit is gegaan.