Scheidsrechter

J Kingma

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Met in de avond het Oktoberfest in het vooruitzicht, speelt Foarut haar 5de competitiewedstrijd tegen de Walde uit het zuidenwesten van Friesland. Met de top 5 in het vooruitzicht bereidt de ploeg van David Elmendorp zich voor op een mooie en gezellige zaterdag. Na de wedstrijd stond tenslotte het Oktoberfest op de planning.

Om half 3 lokale tijd begint de wedstrijd. In de eerste helft was het vooral Foarut met de kansen. In de voorbereiding is het vlaggenschip van Foarut vertelt dat de linksback van de Walde de man was waarop we moesten gasgeven. Door een mooie steekpass van Menne was het diezelfde linksback die de bal ´net´ verkeerd inschatte. Door het verkeert inschatten van deze linksback was het Evert Telenga die de bal koelbloedig achter de keeper schoot. Evert Telenga is de man invorm, de one-to-watch en de speler met de meeste competitiegoals dit seizoen. Nu weer door naar de wedstrijd. Na de goal was het spel van beide ploegen matig. Veel ballen werden bij de verkeerde kleur ingeleverd en hierop reageerde Fokke Hoeksma weer met een heerlijke uitspraak, namelijk: ´Wat een slappe hap man´. Langzamerhand kunnen we hier wel een tegeltje van maken. Mede door het gladde veld kunnen we concluderen dat het spel wat minder was dan de week ervoor. Toen werd Oeverzwaluwen met 2-1 verslagen. In de laatste minuten van de 1ste helft was het onze alleskunner Max Cuperus die goed doorzette op de linkerflank, hier produceerde een vlijmscherpe voorzet die Evert Telenga (wie anders) koelbloedig binnentikte. Met een 2-0 voorsprong gingen we de rust in.

In de 2de helft is het spel niet veel anders dan in de 1ste helft. Foarut had tot minuut 75 weinig kansen weggeven. In het laatste kwartier was het de Walde met de nodige kansen. De eerste goal kwam uit een standaard situatie. Onze grensrechter Viktor Oberink gooide nog zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter vond het niet terecht. Als zelfs de fans van de Walde toegeven dat onze grensrechter gelijk had is het uiterst zuur dat de goal wel gewoon telt. Een paar minuten later was het weer raak voor de Walde. Door een puike steekpass tussen de verdediging door kon de Walde de bal rustig langs keeper Henk Witte schuiven. Met de kers op de taart was het ook de Walde die de 2-3 maakt. Evert Auke Hiemstra raakte tijdens de aanval geblesseerd, maar de Walde speelde gewoon door.

Een grote tegenvaller voor vv Foarut 1 die de aansluiting met de top wilde verkleinen. Volgende week spelen wij onze 6de competitiewedstrijd tegen en in Birdaard. Wij rekenen op jullie aanwezig en steun om zo de 3 punten mee te nemen naar sportpark Schatzenburg. Tot volgende week!