9073HH
MARRUM
tel. 0518-411868

Foarut wint nipt in en tegen Marrum

De nummers 3 en 5 op de ranglijst troffen elkaar in een onderling duel om aansluiting te blijven houden op de nummers 1 en 2. Het gat met vv Marrum bedroeg voor de wedstrijd 4 punten, dus de ploeg van David Elmendorp ging vol voor de winst om een gaatje te kunnen slaan met de subtop. Op een moeilijk bespeelbaar veld, maar met het zonnetje dat scheen werd er op half 3 afgetrapt door de thuisploeg.

Al snel bleek dat Marrum veelal de lange bal ging spelen en dat Foarut het spel moest gaan maken. Met in de eerste helft de wind in de rug werd opbouwen lastig en dus werd er door Foarut ook vaak gekozen voor een lange bal naar voren. Met een ´kopsterke` spits kwamen nog de nodige kansen voor Foarut om zich in de eerste helft te belonen. Spits Jorn Lars van Beem had zijn vizier vandaag niet op scherp staan en kopte meermaals tegen paal en lat. Uiteindelijk viel de 0-1 door een genomen corner van Evert Telenga. De bal werd getoucheerd door een speler van Marrum, die uiteindelijk zijn eigen keeper passeerde. Na deze voorsprong werd het spel van Foarut slordig. Marrum begon meer en meer te voetballen wat resulteerde in de nodige kansen. Marrum beloonde zichzelf niet door deze kansen af te maken en dus gingen beide ploegen rusten met een stand van 0-1. In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels identiek met de eerste helft. Foarut had de tweede helft de wind in het gezicht, dus daarom moest keeper Henk Witte uitkijken voor de lange ballen van vv Marrum. Waar Marrum veelal de lange bal speelde deed Foarut vrolijk mee. Het centrale duo werd vandaag gevormd door: Menne Langhout en Mark Dijkstra. Mark is soms wel eens de pineut als het gaat om de kwaliteit van zijn lange ballen, maar verdedigen, dat kan hij zeker. Als Mark vandaag geen blauwe plekken op zijn hoofd heeft zitten, dan weet ik het ook niet meer.  Goed gedaan kerel! Terug naar de wedstrijd. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog de nodige kansen, maar hadden net zoals in de eerste helft het vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk viel toch de 0-1. Wie anders dan Evert Telenga kon de ingevallen Jelmer Nawijn diep sturen op weg naar de keeper. Jelmer moest eerst nog een 1 tegen 1 duel zien te winnen van zijn directe tegenstander. Dit lukte en hij kon daarna ook nog de keeper omzeilen. Jelmer zijn eigen woorden gingen een beetje als volgt: ´Ik begon met een bal rol en daarna een dubbele schaar. Toen speelde ik hem door zijn benen in en kwam ik 1 op 1 met de keeper. Jonge, deze bleef gewoon staan op zijn lijn. Dus ik kon hem zo binnenschieten´. Ik hoop dat hij niet boos worden na het lezen van dit verslag. De wedstrijd eindigde in 1-2 door een miscommunicatie achterin.

Desalniettemin kon er een feestje gebouwd worden want in de avondje stond het jaarlijkse Springbreak op het programma. Daar komt nog bij dat AVC punten heeft laten liggen tegen Makkum. Met nog 4 wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren in de noord 4B-klasse zaterdag.  Volgende week staat er een mooi affiche op het programma thuis tegen AVC. Veel belangen voor beide ploegen en daarom is jullie steun hard nodig. Na afloop live muziek van DJ Matello met als thema: Peaky Blinders/Maffia. Wij hopen jullie in grote getallen te zien op zaterdagmiddag op Sportpark Schatzenburg.