Foarút slordig tegen killing Deinum - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút slordig tegen killing Deinum

Foarút slordig tegen killing Deinum

S.F. Deinum 1

4 - 1

Foarut 1

Competitie

4e klasse B

Datum

30 september 2023 14:30

Scheidsrechter

TC v/d Bij

Accommodatie

Sportpark Deinum
It Holt 17
9033WZ
DEINUM
tel. 058-2541229

Na de keurige overwinning op Scharnegoutum´70 1 stond er weer een degradant uit de 3de klasse op het programma. Deinum is in het vorige voetbaljaar gedegradeerd uit de 3de klasse en dus betekende dat het dit seizoen uit mag komen in de 4de klasse.

In het begin van de wedstrijd was Foarút slordig aan de bal. Ballen die normaliter met de binnenkant werden genomen gingen nu ineens met de buitenkant van de voet. Dit tot grote verbazing van de trainer David Elmendorp. De uitspraak van onze assistent Fokke Hoeksma was misschien wel typerend voor de 1ste helft: ´Wat een slappe hap man`. Na weinig kansen over en weer was het Deinum die op voorsprong kwam. Door een mooie steekpas van een van de middenvelders kon de buitenspeler van Deinum een op een komen met onze doelman Henk Witte. Henk kon in eerste instantie nog redden, maar de tweede poging was hem te machtig. Foarut ging na deze tegentreffer opzoek naar de gelijkmaker en deze kwam er. In de laatste minuut voor rust was het onze Post NL bezorger Matthijs Kompier die, misschien wel wat gelukkig, de bal voorgaf op de doelpuntenmachine Jorrit Boomsma. Jorrit stond zowat alleen voorde goal dus was het een koud kunstje om de bal binnen de ´schieten´. Door een blessure bij Deinum vond de scheids het wel welletjes en dus ging de beide ploegen met een 1-1 de rust in.

Aan het begin van de 2de helft was Foarút feller en dit resulteerde ook in een aantal kleine kansjes. In de voorbereiding kreeg het vlaggenschip van Foarút te horen dat het ze wel eens de keeper mochten testen. Bij menig voorzet ging de keeper niet vrijuit, helaas voor Foarút konden ze hier niet van profiteren. Waar Foarút goed begon aan de 2de helft was het toch Deinum die door een penalty op voorsprong kwam. Na wat gepingel achterin was het Henk wat ongelukkig met een speler van Deinum in aanraking kwam. De scheidsrechter had letterlijk 2 minuten nodig om te bedenken dat dit een penalty was. Niks ten nadelen aan de scheids, deze beste man had zijn wekelijkse uitje op de zaterdagmiddag ook weer gehad. Dan weer even over het voetbal. De penalty werd gescoord en zo stond Foarút met 2-1 achter. In de laatste 15 minuten kreeg Deinum nog een penalty. Deze werd ook benut en dus stond Foarút met 3-1 achter. In de slotfase was de wedstrijd speelde Foarút alles of niets en werd het helaas niets. Deinum maakte nog de 4-1 en dus was de wedstrijd gespeeld.

Foarút staat na 2 speelronden op een 7de plaats op de ranglijst met 3 punten. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen Lions´66 1 om 14:30. Wij hopen dat de 3 punten op schatzenburg blijven en rekenen daarom op jullie steun. Tot volgende week zaterdag!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!