Foarút terug in het linker rijtje. - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút terug in het linker rijtje.

Foarút terug in het linker rijtje.

Oeverzwaluwen 1

1 - 2

Foarut 1

Competitie

4e klasse B

Datum

14 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

A Albada

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Na de decepties tegen Deinum (4-1) en Lions vorige week thuis (1-5) stond er vandaag een op papier een lastige tegenstander op het programma. Oeverzwaluwen uit Koudum was deze competitie nog ongeslagen en speelde tegen onder andere Makkum gelijk (0-0). Dit betekende dat de ploeg van trainer Elmendorp een zware klus stond te wachten. 
Het spelbeeld van de eerste helft was dat Foarút het spel liet maken door Oeverzwaluwen en de linies kort op elkaar probeerde te houden. Op deze manier had Oeverzwaluwen achterin veelal de bal en wachtte het vlaggenschip zijn kansen geduldig af. Oeverzwaluwen had moeite om het spel te kunnen maken en probeerde vervolgens door middel van een crossbal naar de buitenspelers voor gevaar te zorgen. Dit lukte de thuisploeg amper door de goede positionering van Foarút. Uit de fouten van Oeverzwaluwen kon Foarút een aantal keren gevaarlijk counteren. Door de snelle aanvallers waar Foarút over beschikt kon er gevaar gesticht worden voor het doel van Oeverzwaluwen. Dit leverde in de 21e minuut een doelpunt op. Bij het doordekken van Oeverzwaluwen ontstond er ruimte achter de laatste linie. Een piekfijne pass van Menne Langhout bereikte Max Cuperus die één op één met de keeper kwam. De keeper van Oeverzwaluwen wist in eerste instantie nog te redden, maar de goed meegelopen Evert Telenga was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven; 0-1. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het vlaggenschip. Er was een verdiende voorsprong en het leek erop dat de ploeg van trainer Elmendorp op zoek was naar de 0-2, totdat Oeverzwaluwen in de 30e minuut een corner kreeg. De bal werd naar de eerste paal geslingerd waar de spits van Oeverzwaluwen voor verdediger Mark Dijkstra kwam en de bal feilloos achter keeper Henk Witte kopte; 1-1. Een domper voor de Menamers. Er werd een tactische aanpassing gedaan door Elmendorp. Erik Terpstra kwam weer op het middenveld te spelen en Max Cuperus werd doorgeschoven naar de spitspositie. Waar Foarút de afgelopen weken de kopjes liet hangen bij een tegenslag rechtte het nu de rug. De ploeg bleef strijden en ging met opgeheven hoofd de rust in bij een stand van 1-1.
De tweede helft hadden de Menamers wind mee op het mooie veld in Koudum. Foarút bleef gevaarlijk in de omschakeling. De aanvallers van de uitploeg werden een aantal keren gevaarlijk weggestoken zonder daarin echt gevaarlijk te worden door goed verdedigend werk van Oeverzwaluwen. De eerste wissel van Foarút was ook een feit. Jorrit Boomsma werd vervangen door jongeling Yuri de Beauvesier Watson, die voor nieuwe energie voorin moest gaan zorgen. Oeverzwaluwen bleef in de tweede helft slordig in de opbouw en kreeg in de 67e minuut ditmaal wel de deksel op de neus. Erik Terpstra kreeg veel ruimte op het middenveld en kon na een goede loopactie van Evert Telenga de bal wegsteken richting doel. Evert Telenga twijfelde niet en ramde de bal in het dak van doel; 1-2. Na dit doelpunt volgden er twee wissels. Matthijs Kompier werd gewisseld voor Evert Auke Hiemstra en Gerco Thom de Boer verving doelpuntenmaker Evert Telenga. Oeverzwaluwen probeerde nog wel een slotoffensief te creëren, maar Henk Witte hield met wat hulp van de lat zijn doel de tweede helft schoon. 
Foarút pakt de verdiende én broodnodige drie punten en sluit weer aan in het linkerrijtje. Het staat nu op vier punten van koploper Makkum. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen promovendus de Wâlde op het programma. Een mooie kans voor het vlaggenschip om deze wedstrijd een goed vervolg te geven. De getoonde strijd en passie van deze wedstrijd moet dan wederom op de mat gelegd worden. Wees welkom op zaterdag 28 oktober op Sportpark Schatzenburg voor deze wedstrijd en na de tijd is er het altijd succesvolle Oktoberfest!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!