Foarút wint eerste competitiewedstrijd - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút wint eerste competitiewedstrijd

Foarút wint eerste competitiewedstrijd

Foarut 1

5 - 3

Scharnegoutum'70 1

Competitie

4e klasse B

Datum

23 september 2023 14:30

Scheidsrechter

S. Westra

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg
Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Na een prima voorbereiding van de ploeg van trainer Elmendorp stond er gelijk een op papier lastige tegenstander op het programma. Scharnegoutum was gedegradeerd vanuit de 3e klasse en probeert dit seizoen de weg naar boven weer te vinden. 

De openingsfase was voor Foarút lastig. De uitploeg zette hoog druk en Foarút was te slordig en te soft om hier onderuit te kunnen voetballen. Dit leverde enig gevaar op voor het doel van sluitpost Henk Witte. Deze hield zijn doel keurig schoon waardoor de thuisploeg de kans kreeg beter in de wedstrijd te komen. Door het hoge druk zetten van de uitploeg lag er veel ruimte voor Foarút om vanuit de omschakeling de snelle mensen voorin te zoeken. Dit lukte Foarút een aantal keer zonder de 1-0 binnen te werken, totdat een dieptebal Jorrit Boomsma bereikte. Boomsma rondde deze bal met een fantastische lob waardoor de brilstand van het bord verdween; 1-0. Foarút leek de touwtjes in handen te krijgen, maar na een zwakke inspeelpass van achteruit kon Scharnegoutum na een lepe bal richting de tweede paal de 1-1 maken. Een domper voor Foarút, maar al vrij snel kon na een goedlopende aanval over de rechterflank Evert Telenga de bal binnen tikken voor 2-1. Hier leek de ruststand toch op het bord te staan. Toch kreeg Scharnegoutum nog een kans voor de rust, een schot in de korte hoek was keeper Henk Witte te machtig. Het zicht werd geblokkeerd door een aantal spelers waardoor de bal in het netje verdween; 2-2. Foarút ging met gemengde gevoelens de kleedkamer in. Het had de betere kansen, maar ging toch met een gelijkspel de kleedkamer in. 

De tweede helft startte Foarút voortvarend. In de 47e minuut was het Evert Telenga die op aangeven van Jorrit Boomsma zijn tweede binnen kon tikken. Scharnegoutum kwam na dit doelpunt weinig tot kansen wat leidde tot veel frustratie in het coachingsvak van de tegenpartij. Deze frustratie leidde helaas niet tot de 3-3, want de net ingevallen Yuri de Beauvesier Watson tekende na gegrabbel van de goede keeper van Scharnegoutum voor de 4-2. Het verzet van Scharnegoutum leek nu volledig gebroken, want even later was het spits Erik Terpstra die fraai afrondde na een puntgave assist van Yuri de Beauvesier Watson; 5-2. Toch wist Scharnegoutum net voor tijd nog tot scoren te komen. Een indraaiende vrije trap werd door niemand getoucheerd en hield keeper Henk Witte aan de grond genageld; 5-3. Dit was tevens ook de eindstand.

Foarút begint het seizoen dus met een fraaie overwinning op misschien wel een van de titelkandidaten. Wellicht belooft dit wat voor dit seizoen voor de jonge ploeg van trainer David Elmendorp. Volgende week zaterdag hoopt het vlaggenschip hier een goed vervolg op te geven door drie punten mee te nemen uit Deinum. Wij hopen alle supporters daar weer te mogen begroeten. We rekenen op jullie steun zaterdag in Deinum!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!