Foarút wint weer na achterstand. - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút wint weer na achterstand.

Foarút wint weer na achterstand.

Foarut 1

2 - 1

Irnsum 1

Competitie

4e klasse B

Datum

25 november 2023 14:30

Scheidsrechter

J. de Groot

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Op een wat droevige grasmat mocht het vlaggenschip van David Elmendorp aantreden tegen vv Jirnsum. Waar Foarút 2 een knap punt pakte tegen de koploper ging Foarút 1 vol voor de winst. De vorige twee wedstrijden werden winnend afgesloten dus de sfeer zat er goed in op Schatzenburg.

Nu naar de wedstrijd. In het eerste kwart van de eerste helft mocht Foarút het spel maken. Dit leidde ook tot de nodige kansen. Goalgetters Erik Terpstra en Evert Telenga hadden misschien wel de grootste kansen, maar deze gingen er helaas niet in. Mede door de natte grasmat stuitten de ballen vaak op de keeper. Na deze golf van kansen werd het spel van beide ploegen matig, hieruit volgde natuurlijk commentaar van Fokke Hoeksma. Zijn uitspraak ging weer als volgt: ´Wat een slappe hap man´. Ballen werden vaak bij de verkeerde kleur in de voeten gespeeld terwijl beide ploegen volgens mij andere kleur shirts hadden. Aan het einde van de eerste helft was het toch de mindere ploeg die de goal maakte. Als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem wel en dit klopte ook. Irnsum kwam 1 op 1 met onze keeper Henk Witte en deze werd helaas gepasseerd. In het tweede helft kantelde het spelbeeld nihil. Foarút had weliswaar minder kansen, echter Irnsum produceerde er nog minder. Waar Foarút in de eerste helft veel kansen kreeg waar ze niet uit wisten te scoren, was het nu in de tweede helft meteen raak. Door een mooie aanval aan de linkerkant kon Evert Telenga een piekfijne voorzet geven op spits Erik Terpstra, die deze voorzet koelbloedig achter de keeper schoof. 1-1. Na deze goal ging Foarút opzoek naar meer en dit kregen ze ook. Na een schermutseling voor de goal van Irnsum kon de ingevallen Max Cuperus de bal voorzetten op spits Erik Terpstra, diezelfde Erik Terpstra kopte de bal in het 5 meter gebied in de zijkant van het net. De stand is nu 2-1. In de laatste minuten ging Irnsum achterin 1 op 1 spelen en hoopten zo nog een punt te pakken. Uit een voorzet kopte Irnsum de bal binnen en dus zou de 2-2 op het scorebord komen, maar niets in minder waar want wij hebben nog onze grensrechter Viktor Oberink. Viktor zag buitenspel en gooide resoluut zijn vlag omhoog. Het feestje ging dus niet door en zo bleven de punten op sportpark Schatzenburg. Na de wedstrijd kreeg Viktor nog een paar scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd, maar dat kon hem allemaal niet schelen. En terecht!

 

Na deze overwinning op vv Irnsum staat Foarut op een knappe 3de plaats. Volgende week speelt Foarút een moeilijke uitwedstrijd tegen VC Trynwalden. De week daarna speelt Foarút haar laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Makkum. Met dit moeilijke programma rekenen wij op jullie steun. Ik zou zeggen tot volgende week op sportpark Keatsjemuoilan in Oentsjerk.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!