Foarút stoot door naar vierde plaats - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút stoot door naar vierde plaats

Foarút stoot door naar vierde plaats

AVC 1

0 - 3

Foarut 1

Competitie

4e klasse B

Datum

18 november 2023 14:30

Scheidsrechter

J. Baron

Accommodatie

Sportpark De Lytse Trije
Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen AVC op het programma. De ploeg uit Sexbierum stond na 7 gespeelde wedstrijden op de eerste plaats. De ploeg van trainer Chris Alkema had vorige week nog een knappe uitzege geboekt op Makkum (0-3). Daar waar het vlaggenschip een heuze remontada uit de hoge hoed toverde tegen Marrum (5-3). 

De weersomstandigheden op sportpark de Lytse Trije waren bar en boos. Een harde wind en veel regenval zorgden ervoor dat de wedstrijd niet op ‘gewoon’ gras werd afgewerkt maar op kunstgras. Desalniettemin waren er toch nog aardig wat Menamers op deze wedstrijd afgekomen. Dank hiervoor!

Dan de wedstrijd. In de beginfase liet Foarút AVC het spel maken. Het snelle veld, de harde wind en het goede blok van Foarút zorgde ervoor dat AVC moeite had om tot kansen te komen. Toch kreeg de thuisploeg een paar kleine kansjes in de beginfase, maar doelpost Henk Witte stond telkens op de juiste plek om de bal uit het doel te houden. Daarentegen probeerde Foarút vanuit de omschakeling met snelle spelers als Evert Telenga gevaar te stichten. Dit leverde, na geklungel achterin bij AVC, een grote kans op. Alleen faalde Evert Telenga één op één met keeper van der Walt waardoor de brilstand nog in tact bleef. Het duel werd vooral getypeerd door veel lange ballen van beide kanten zonder hier echt gevaar uit te kunnen stichten. Het duel leek dan ook de eerste helft te eindigen met een 0-0 stand op het bord. Waar sommige spelers van AVC het telkens drukker kregen met verbaal het duel op te zoeken met Foarút vergat het dat het ook bezig was met een voetbalwedstrijd toen net voor rust Foarút een ingooi kreeg diep op de helft van AVC. De ingooi belandde bij Matthijs Kompier die een piekfijne voorzet afleverde bij de eerste paal waar Erik Terpstra al klaarstond om de 0-1 tegen de touwen te knikken. Dit was tevens ook de ruststand. 

De tweede helft werd het weer er niet beter op, eigenlijk alleen maar minder. Dit gold ook voor het veldspel van beide ploegen. Foarút hoefde niet zonodig meer en AVC kwam niet verder dan lange ballen pompen richting de voorhoede zonder echt grote kansen te creëren. De frustraties en risico’s bij de thuisploeg namen toe en Foarút maakte hier dankbaar gebruik van. De ploeg van trainer Elmendorp was vandaag gewoon scherper, feller en slimmer dan zijn tegenstander wat resulteerde in de 0-2. Na een goed onderschepte bal kon Jesper Hoeksma spits Erik Terpstra wegsturen in de hoek. Die behield goed het overzicht door op de rand van het 16-meter gebied Tycho de Groot aan te spelen. Hij maakte op zijn beurt goed gebruik van het natte veld door de bal in de lange hoek te schuiven. De wedstrijd leek gespeeld en als het al niet duidelijk genoeg was maakte Foarút ook nog de 0-3. De bal kwam op de middenlijn wederom terecht bij Erik Terpstra. Die kon de bal wegsteken richting de goed ingevallen Jordy van der Galiën. Hij speelde de AVC verdediger uit waarna hij Tycho de Groot kon bedienen. De Groot speelde de keeper uit om de bal vervolgens in het lege doel te tikken. Foarút pakt verdiend de drie punten in Sexbierum wat ze nu leidt naar de vierde plaats. 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Irnsum. Hier hoopt Foarút verder te jagen op de bovenste plaatsen. Wij hopen alle supporters weer te mogen begroeten volgende week op sportpark Schatzenburg. Tot dan!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!