Foarút wint na 0-3 achterstand van vv Marrum - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút wint na 0-3 achterstand van vv Marrum

Foarút wint na 0-3 achterstand van vv Marrum

Foarut 1

5 - 3

Marrum 1

Competitie

4e klasse B

Datum

11 november 2023 14:30

Scheidsrechter

G.J. Lania

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Met de verliespartijen tegen FC Birdaard en de Walde in het achterhoofd speelt Foarut op 11 november haar thuiswedstrijd tegen VV Marrum. Op papier een moeilijke tegenstander die vorige week thuis een knap punt pakten tegen VV Makkum. Door veel blessures start Foarút met een wat aangepaste opstelling.

We zien daarom onze stoomlocomotief Matthijs Kompier terug op de rechterbuitenkant, Tycho de Groot weer op het middenveld en topscoorder Evert Telenga op de linksvoorpositie. Na een wat matige eerste helft met kansen voor beide ploegen gaan we rusten met de brilstand. Aan het begin van de 2e helft begon Foarút wat stroef. Hier kon VV Marrum van profiteren door doelpunten te scoren. Onze keeper Henk Witte werd in de eerste helft niet heel vaak getest. In de 2de helft kwam hier verandering in. Na een kwartier spelen in de 2de helft kwam Marrum tot scoren door Henk te passeren in de rechterhoek. Door deze goal werd Marrum hongerig naar meer en dit gebeurde ook. Een schot van de doelpuntenmaker werd in eerste instantie nog gered door Henk Witte, maar werd in rebound iets wat ongelukkig in eigen goal geslagen door onze keeper. Het leek een overtreding van de spits van Marrum, maar hier wilde de scheidsrechter geen gehoor aan geven. Foarút stond nu 0-2 achter. Het werd zelf 0-3 door een wat ongelukkige misschop van de verdediging. In de vorige thuiswedstrijd tegen de Walde ging Foarút onderuit in het “Haagse kwartiertje”, maar vandaag werd het Foarút haar Haagse kwartiertje. Onze spits Erik Terpstra zat helemaal niet lekker in de wedstrijd, maar een echte spits komt ook tot scoren als het even niet loopt. En dit deed Erik Terpstra ook. Rond minuut 70 begon het spektakel. Uit een vrije trap die goed werd neergelegd door Mark Polstra was het Erik Terpstra die raak kopte. 1-3. Foarút ging jagen en jagen en dit werd beloond. Het was Evert Telenga met de lage voorzet en Erik Terpstra met de schuiver in de linkshoek. 2-3. Je zag dat Marrum bezeten was door de Menamer Feintsjes en dit resulteerde in de gelijkmaker. Door een misschien wat makkelijk gegeven penalty is het Erik Terpstra die de bal rustig langs de keeper van VV Marrum kon schieten. 3-3. Foarút rook meer en ging vol voor de 4-3, dat misschien ook wel de overwinning kon betekenen voor de ploeg van David Elmendorp. En ja hoor, deze 4-3 werd gemaakt door de eerdergenoemde stoomlocomotief Matthijs Kompier. Nu was de assist van Erik Terpstra. Het slotakkoord kwam in de laatste minuut. Na een uittrap van de keeper van Marrum was het Foarút die de bal gelijk kon onderscheppen. De ingevallen Yuri, met de moeilijke achternaam, de Beauvesier Watson stak Jorn Lars van Beem diep met een perfecte steekbal, die deze met zijn zwakke been naast de keeper schoof.  Hij stond net een paar minuten in het veld, maar bracht wel de eindstand op het scoreboard. 5-3. Ik heb mij laten vertellen dat er een paar toeschouwers naar huis zijn gegaan bij een 0-3 achterstand, voor deze mensen heb ik nog een tip. Ga nooit naar huis als de laatste slag nog niet geslagen is.

Door deze knappe overwinning op VV Marrum kunt u Foarút nu terugvinden op de 5de plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden. Het gat met hekkensluiter Oeverzwaluwen bedraagt nu 4 punten, dus het blijft nog altijd spannend in de 4 klasse B. Volgende week speelt Foarút een uitwedstrijd tegen koploper AVC. Wij verwachten onze supporters volgende week op sportpark de Lytse Trije. Wij spelen onze wedstrijd om 14:30. Tot volgende week en nog een fijn weekend!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!