Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 23

Scheidsrechter

A. de Glee

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

De laatste bekerwedstrijd ging tegen vijfde klasser Beetgum. Onze "buren" zijn al jaren een vaste tegenstander in de bekercompetitie en ze proberen altijd wel te stunten tegen hoger spelende ploegen. Zo speelden ze dit seizoen al met 3-3 gelijk tegen derde klasser Minnertsga. Dit keer echter hadden de Beetgumers niets te vertellen en was het Foarút dat de wedstrijd van het begin tot het eind dicteerde. Dat begon al in de tweede minuut toen Jorn Lars van Beem van rechts een gave voorzet gaf die bij de tweede paal door centrumverdediger Mark Dijkstra werd binnen gekopt. Foarút bleef verzorgd voetballend Beetgum onder druk houden en in na 25 minuten was het opnieuw raak. Max Cuperus onderschepte de bal en wist met een slimme pass Evert Telenga te bereiken die door het midden en met een slim lobje de Beetgum keeper passeerde. Foarút kreeg daarna nog genoeg kansen om al in de eerste helft de score op te voeren, maar de keeper of onzorgvuldig richten stond verder succes nog in de weg.
In de tweede helft was het beeld al niet veel anders. Foarut maakte veelvuldig gebruik van de flanken en de opkomende backs en uit zo'n aanval zetten Matthijs Kompier strak voor en kopte Erik Terpstra bij de eerste paal hard in. (3-0). Even later kon Beetgum toch iets terug doen en via een 1-2  zette de spits de 3-1 op het scorebord.
Daarna was het echter weer Foarút wat de klok sloeg. Eerst ronde Evert Telenga een fraaie 1-2 af. Kort daarna werd Max Cuperus onderuit geschoffeld in het strafschopgebied en schoot Erik Terpstra de penalty raak en dezelfde speler maakte goed gebruik van een fout van de Beetgum keeper en kopte de 6-1 binnen. De laatste aanval kwam weer via een snelle uitval over rechts waar Matthijs Kompier weer een strakke voorzet gaf. Dit keer was het Max Cuperus die het hoofd er tegenaan kreeg en de 7-1 eindstand binnen kopte. Al was de tegenstand van Beetgum dit keer minder dan verwacht,  Foarút lijkt wel klaar voor de competitie. In de oefenperiode werd alleen van tweede klasser Stiens verloren en vorige week was derde klasser Minnertsga te sterk. Zaterdag start de competitie en komt Scharnegoutum '70 op bezoek op sportpark Schatzenburg. Dan  kan het  jonge team van trainer David Elemendorp laten zien wat het waard is. De aftrap is om 14.30 uur.