Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

Op een winters Schatzenburg, maar op een prima bespeelbaar kunstgrasveld boekte Foarút 2 zijn tweede zege van dit seizoen. Na de verdiende zege op AVC werd nu ook Blauw Wit '34 4 verslagen. Daar leek het in de eerste minuten anders niet op, want het team van Blauw Wit dat net als het tweede uit jonge spelers bestond combineerde er lustig op los en al binnen vijf minuten lag de bal al achter Arjen Wassenaar. Pas na een minuut of 20 kreeg Foarút meer grip op de wedstrijd en ontstond een leuk duel met twee gelijkwaardige ploegen. DE 1-1 van TB Huong was dan ook zeer verdiend. De middenvelder die een hele goede wedstrijd speelde schoot in een keer een afgevallen bal strak in de linkerhoek. Met de 1-1 ruststand werden de nodige aanwijzingen gegeven door trainer Richard Lamlaika. In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Foarút de bovenliggende partij was. De verdediging stond goed en de aanvallen over links of rechts werden ook steeds gevaarlijker. Uit weer zo'n combinatie over rechts trok Jordy van der Galiën de bal hard voor en hoefde spits Jacco Algra alleen zijn voet er tegen aan te zetten om de 2-1 te noteren. Dit keer drukte Foarút 2 goed door want het was eenzelfde aanval die de bal voor de voeten van Sake de Haas die geen moment aarzelde en de bal achter de Blauw Wit doelman schoof. Dat Foarút ook over links gevaarlijk was bleek even later toen goed doorzetten van Jesper Groeneveld, die eerder de lat al had geraakt, beloond werd met een goed pass op de vrijstaande Sander van Deinum. De 4-1 voorsprong leek ook de eindstand te worden, maar Jacco Algra is niet voor niets spits en hij speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied en joeg de bal van 16 meter in het doel. De 5-1 voorsprong was niet eens geflatteerd en zo richt het kjonge team zich langzaam op. Met 8 punten uit 7 wedstrijden staat de ploeg nog wel een na laatste, maar de aansluiting met de middenmoot is inmiddels hersteld en met twee van die middenmoters als tegenstander na de winterstop is alles weer mogelijk. Het tweede gaat nu genieten van een welverdiende winterstop en zal op 21 januari weer aantreden thuis tegen SDS 3.