Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Zaterdag  stond de uitwedstrijd tegen Franeker 3 op het programma. De ongeslagen koploper van de competitie. Dat het juist tegen sterke tegenstanders goed presteert had Foarút al bewezen tegen Stiens. De vraag was of er ook deze wedstrijd een stuntje in zat. En dat bleek wel na afloop, want met een 3-5 overwinning gingen de drie punten mee naar Menaam.

Het tweede mocht vanwege de vrije zaterdag van het eerste gebruik maken van de spelers die daar niet al te veel spelen. Deze hebben al diverse keren meegespeeld met het tweede. Ook Harmen Schuitemaker wilde graag met het tweede meedoen. Jordy van der Galiën zou eigenlijk bij het vierde aansluiten, maar werd terug geroepen vanwege de ziekte van Ellen Fokkema.

Met 14 spelers werd dus begonnen aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat er zeker kansen waren, want de bal was meer op de Franeker helft te vinden dan in onze verdediging. De 1-0 van de jarige Jacco Algra was dan ook geen verrassing. Evert Telenga had weer een scherpe voorzet in de benen en Menne Langhout kopte de bal terug naar Jacco die alleen maar hoefde te knikken. 10 minuten daarna werd Rick Bakker gelanceerd en zijn scherpe voorzet belande over de Franeker keeper heen in het doel. (0-2)
Deze 2-0 voorsprong stond ook in de thuiswedstrijd op het bord, maar deze wedstrijd was alsnog met 2-3 voor Franeker. Het was dus oppassen geblazen en Foarút bleef gefocused de aanwijzingen van interim coach Auke Grijpma volgen. Dat resulteerde in weer een snelle uitbraak over rechts waar Rick Bakker een precisie voorzet gaf en Jacco Algra zijn tweede goal maakte.
Daarna was de focus even weg en kon Franeker laten zien dat het niet voor niets de koploper is. Binnen twee minuten lag de bal twee keer achter keeper Marco Tillemans. met 2-3 op het scorebord zette Franeker nog een keer aan en werden er wat harde en geel waardige overtredingen begaan om Foarút van goed voetbal af te houden. Het rustsignaal van de verder goed leidende scheidsrechter kwam dan ook op het juiste moment. Na de thee kwam Franker uit de kleedkamer met het idee om de achterstand om te gaan zetten in een voorsprong. Het middenveld en de verdediging stonden echter als een huis en er werden weinig kansen weggegeven. Vanuit die verdedigende stelling konden onze reserves gebruik maken van de snelle mannen en zo gevaarlijk uitbreken. Uit zo'n uitval zorgde Rick Bakker voor zijn tweede van de wedstrijd en Jordy van der Galiën scoorde fraai de vijfde voor Foarút. De eindstand werd door een penalty nog op 3-5 bepaald, maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar. Er resten nog een aantal wedstrijden, maar hoeveel is moeilijk te zeggen in deze vreemde competitie waar nog maar 7 van de 12 ploegen over zijn. De eerstvolgende wedstrijd is in Sexbierum tegen AVC 2 op zaterdag 4 maart