Ieleane 1
9051LP
STIENS
tel. 058-2571290

Het was een bewogen week voor het tweede. Afgelopen maandag kwam het bericht dat trainer Rachid Lamlaika vanwege prive omsandigheden per direct stopte als trainer. Dit onverwachte bericht betekende dat er snel oplossingen bedacht moesten worden. Auke Grijpma nam de trainingen over en elftalleider Jos van Ouwerkerk pakte de coaching tijdens de wedstrijd op. Deze combi presteerde tegen Stiens in ieder geval niet verkeerd. Voortbordurend op het systeem dat Lamlaika al speelde begon de ploeg aan de confrontatie met de nummer 2 van de competitie.
Focus op de wedstrijd en je tegenstander en maak het spelen lastig was de opdracht die de spelers meekregen. Dat merkte Stiens ook gelijk want de druk was hoog en de snelheid van spits Rick Bakker en rechtsbuiten Gerco Thom de boer werd diverse malen gezocht. Al binnen 5 minuten resulteerde dat in een kopbal van Rick Bakker die zo moeilijk was dat de laaste man van Stiens er geen controle over had en de bal in eigen doel werkte. Op plek 10 sleurde Evert Telenga de hele wedstrijd lang. Hij onderschepte een bal en werd daarna vrijgespeeld op links. Zijn strakke harde voorzet werd door Gerco Thom de Boer ingetikt. Vlak voor rust was het Evert Telenga die de bal weer ontfutselde van een Stiens verdediger. Dit keer kon hij zelf doorlopen en de 0-3 binnen schieten. In de rust werd benadrukt dat al eerder een 3-0 voorsprong verspeeld werd, maar het team had dat dit keer niet in gedachten. Vroeg storen en daarmee rekenen op fouten van de tegenstander was weer succesvol. Evert Telenga was weer eens te snel voor zijn tegenstander en zette gelijk Rick Bakker aan het werk die op snelheid vrij voor de doelman werd gezet en prima afrondde. De irritatie nam toe bij Stiens en de ploeg moest zelfs toezien dat Evert Telega de eindstand op 0-5 bepaalde.  Een prima teamprestatie van Foarút 2, want naast de prima prestatie van de aanvallers waren het middenveld en de verdediging prima op dreef. Na deze  wedstrijd staat Foarút wat vaster op de vierde plaats en kan het weer naar boven kijken. Volgende week ontvangen de Foarút reserves sv Deinum 2. Tegen deze ploeg werd nog niet gespeeld, maar de kansen op weer een overwinning zijn duidelijk aanwezig. aanvang 12.30 uur.