Scheidsrechter

F. Terpstra

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Dat het aanpotyen werd voor het tweede stond vooraf al als een paal boven water. Tegnstander Franeker was in de bekercompetitie al veel te sterk en de ploeg staat fier aan kop in de vierde klasse. Toch is het team een stuk gegroeid, want dit keer wonnen de mannen uit Franeker niet eenvoudig en moesten ze alle zeilen bijzetten om de volle winst te grijpen. Foarút nam zelfs een voorsprong toen  in de eerste helft, waarin de ploeg ook beter was, een geplaatste voorzet van Rick Bakker diagonaal werd ingekopt door Jacco Algra. Franeker kwam via een lepe kopbal weer op gelijke hoogte, maar vlak voor rust was het goed druk zetten van Rick Bakker waardoor de keeper even niet wist waar hij met de bal heen kon en het voor Rick simpel was te scoren. De ploeg ging met 2-1 de rust in. Franker had in de rust wat omzettingen en kwam beter in het spel. Aanvankelijk echter golfde het spel heen en weer en de beide ploegen kregen kleine kansjes. De koploper kwam via een 1 -2 in het drukke strafschopgebied toch op 2-2 en 10 minuten later lag via een slimme lob de bal ook voor de derde keer achter Arjen Wassenaar. Hoewel Foarút bleef voetballen kregen ze geen echte kansen meer van de hechte defensie van de Franekers en werden de punten toch min of meer weggegeven. Over de hele wedstrijd gerekend was een gelijkspel een betere weergave van de krachtsverhouding geweest. Voor het team wordt het nu tijd om weer eens te winnen, want de laatste plek met slechts 2 punten is echt beneden het niveau van het tweede. Zaterdag tegen Leeuwarder Zwaluwen is weer een nieuwe kans.