Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Een brede selectie heeft veel voordelen voor een trainer. Je hebt keuze en kan uit eigen middelen blessures bij spelers opvangen. Zowel de eerste en tweede selectie zijn groot en het aantal blesuures nog klein. Zo verdeelden trainers Croes en Lamlaika hun spelers over twee teams en konden het derde en vierde profiteren van de spelers uit de tweede selectie die naar hun team overkwamen. Op papier dus een sterk tweede dat van start ging tegen Irnsum 2. Dat bleek al in de eerste vijf minuten toen Irnsum niets had in te brengen en het overwicht van het tweede werd bekrachtigd door de eerste goal van Gerke Wassenaar. Trainer Lamlaika en leider Ouwerkerk keken elkaar eens aan. Het kon een mooie middag worden. Helaas voor beide heren pakte het even anders uit. In plaats van druk blijven zetten en de combinatie te zoeken verviel hun team in ouderwets hotseknotsebegonia voetbal met lange ballen naar voren. Irnsum dat helemaal geen slecht team had kwam dus ook terecht terug in de wedstrijd via een prima genomen vrije trap en nam zelfs een 1-2 voorsprong na een verkeerde uittrap van doelman Marco Tillemans.
Rachid Lamlaike schreeuwde aan de zijkant de longen uit zijn lijf en na de 1-2 kwam er eindelijk wat meer voetbal in de ploeg. Een snelle combinatie zette Fokke Zwart alleen voor de uitgelopen keeper. Hij reageerde bijzonder goed op deze kans en schoof de bal beheerst onder de doelman door de goal in. met 2-2 werd gerust en onderging de ploeg een donderpreek van de trainer. Die preek en de wissels pakten in ieder geval zo gunstig uit dat Foarút de eerste ploeg was die scoorde. Vanaf het middenveld kwam de pass op de buitenspel staande Willem Jetze Plat. Deze bleef echter wijselijk van de bal af en gaf Jacco Algra de kans om de bal mee te nemen. De spits liep zelf weer mee en kon de voorzet beheerst inschieten 2-3. Het vierde doelpunt van Foarút viel in de 80ste minuut. Jesper Hoeksma kwam vrij aan de rand van het strafschopgebied en zette met een slim lobje Evert Telenga vrij voor de doelman. Die had weinig moeite met de kans. In de tweede helft waren er ook volop kansen voor Irnsum, maar die stuitten op de goed keepende Marco Tillemans die zijn fout van de eerste helft meer dan goed maakte. Hij moest echter drie minuten voor tijd toch buigen toen de Irnsum spits snoeihard van twee meter inkopte en de eindstand op 4-3 bracht. De      competitie starten met een overwinning is natuurlijk een goed begin, maar het lijkt er op dat de teams in de reserve vierde klasse elkaar weinig ontlopen. Dus volgende week uit tegen Leovardia 3 zal het beslist weer een lastige wedstrijd worden.