't Heechhiem 7
8734GS
EASTEREIN
tel. 0515-331700

Als je zaterdag na de eerste helft van het tweede weg was gegaan en later de uitslag bekeek, zou je je ogen niet geloven. De eerste helft was Foarút namelijk superieur en had SDS helemaal niets in te brengen tegen het vlotte combinatievoetbal dat trainer Rachid Lamlaika zo graag ziet.
De 0-3 voorsprong was dan ook zeer terecht en had met gemak nog hoger kunnen zijn. De drie doelpunten waren echter van hoog niveau. De eerste kwam van de voet van Evert Telenga die via een slimme pass van Jacco Algra vrij werd gezet voor de keper. Hij kon deze omspelen en de bal in het lege doel schuiven. De 2-0 niet lang daarna was een schoonheid van een aanval. Weer was het Jacco Algra die Evert Teenga vrij zette op rechts. Die liep door naar de achterlijn en zijn voorzet was een prooi voor Menne Langhout die de bal zo het doel in kon werken. Ook bij de 0-3 was Evert Telenga de aangever. Zijn assist werd door Mark Bouma met een prachtige lob over de keeper verzilverd. Consolideren was de opdracht, maar ook SDS was met een missie de kleedkamer uitgekomen. We laten ons niet wegspelen. De wedstrijd werd harder (vijf uitvallers met een lichte blessure bij Foarút) en de tegenstander koos voor de lange bal. Niet dat de ploeg nu zoveel beter werd, maar het tweede had er voldoende moeite mee. Geklungel in het strafschopgebied met een uittrap was de aanleiding voor de 1-3. De 2-3 niet lang daarna was een strafschop na weer balverlies op het middenveld. En zo leek Foarút de wedstrijd toch uit te spelen. Echter twee minuten voor tijd kreeg André Haarsma de bal van twee meter op zijn hand die hij voor de borst had. Heel SDS riep hands en na wel vier seconden bedenktijd vond de scheidsrechter dat ook. De penalty daarna werd heel precies ingeschoten en dus weer vlak voor tijd een zeker overwinning weg gespeeld. Het tweede had eigenlijk 9 punten kunnen hebben en met Stiens 3 bovenaan staan. Het zijn er echter maar 5 punten. Nog niet verloren en wie weet  slaagt het team er in een hele wedstrijd goed te spelen en niet alleen een eerste helft. Ondanks alles blijven Rachid Lamlaika en Jos van Ouwerkerk geloven in dit team dat volop kwaliteit heeft en rekenen zij er op dat Het spel alleen nog maar verbetert.