Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Liefst 16 fitte spelers starten zaterdag tegen Leeuwarder zwaluwen. Na de nipte overwinning tegen Irnsum en het voetballoze weekend van afgelopen week de kans voor het jonge team te laten zien dat ze mee willen doen met de top. trainer Rachid Lamlaika had vooraf duidelijk gemaakt hoe hij wilde spelen en dat had dit keer zeker effect. Foarút was veel beter dan de tegenstander en zette dat ook in doelpunten om. Na een goed aanval werd Fokke Zwart vrijgespeeld aan de rand van het strafschopgebied en zijn schot was zuiver genoeg om de doelman te passeren. Een kwartier later werd het 2-0 toen Jacco Algra en bal die terugkwam van de paal snoeihard boven in de touwen joeg. In de rust werd benadrukt dat Foarút op dezelfde manier moest blijven spelen, maar daar had Zwaluwen andere ideeën over. Zij hadden wat dingen omgezet en voordat iedereen op zijn plek stond was het in minuut 46 al 1-2. 10 minuten later verkeek iedereen, inclusief doelman Marco Tillemans zich op een hoog schot vanaf het middenvel. In plaats van naast belande de bal nog net in het doel. 2-2. Er moest wat gebeuren en Foarút stroppte de mouwen nog een keer op en met succes. Evert Telenga speelde Jorn Lars van Beem vrij en zijn strakke schot zorgde voor de 3-2 voorsprong. Hoewel Zwaluwen nog sterk aandrong bleef de stand ook na 90 minuten op het bord, maar er is altijd extra tijd en toen die bijna voorbij was kwam er een wanhoopspoging van de rechter middenveld die de bal hoog voorgaf en tot verrassing van de complete verdediging werd die bal door de linksbuiten ingekopt. Het enige dat restte was nog de aftrap. Tien seconden voor tijd drie punten zien slinken tot één is erg zuur. Zaterdag krijgt het tweede de kans om weer wat recht te zetten tegen SDS 3. Er wordt in Oostereind om half drie afgetrapt