A. Adema

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Een week na de deceptie tegen TOP 63’ stond het lastige treffen met de nummer 4 van de competitie op het programma.

Het organisatorisch prima spelende Foarút bleek echter te sterk voor tegenstander Tollebeek en hield de drie punten verdiend in Menaam.

Opstelling; Maikel Hartman (A); Matthijs Kompier, Erik Cats, Mark Dijkstra, Jesper Hoeksma; Erik Terpstra, Menne Langhout, Evert Telenga; Max Cuperus (Gerco de Boer 22’), Gerke Wassenaar (Rick Bakker 78’), Jelmer Nawijn.

De wisselvalligheid van het weer is een toonbeeld voor het spel van Foarút de afgelopen weken.

Vandaag scheen in ieder geval spreekwoordelijk de zon voor de manschappen van trainers Wybren Dijkstra en John Hofte.

Het tactischplan werd gedisciplineerd uitgevoerd door de elf Menamers op het veld. Tollebeek mocht van achteruit aan de bal komen en de backs van de gasten werden vervolgens vakkundig onder druk gezet. In de omschakeling was Foarút de eerste helft te gehaast in zijn keuzes. Echte kansen konden hierdoor tijdig voorkomen worden door de Tollebeker defensie. Tollebeek zelf ontbeerde aan een goed tempo om de thuisploeg echt onder druk te krijgen, hun optische overwicht resulteerde ook niet in echte kansen. De eerste helft was ondanks het ontbreken van kansen wel een interessante schouwspel. Tollebeek zocht voetballend de oplossing en Foarút zette fanatiek druk, ten opzichte van een week eerder een heel groot contrast. Domper voor Foarút was het vroeg uitvallen van Max Cuperus, zijn vervanger Gerco de Boer zou in de tweede helft echter een sleutelrol vervullen.

Vlak voor rust leek Tollebeek echter op een voorsprong te komen toen Erik Cats zich verkeek met een terugspeelbal richting Maikel Hartman. Na vorige week wat steekjes te hebben laten vallen schoot de Menamer goalie zijn verdediger dit keer vakkundig te hulp en wist in twee instanties een treffer te voorkomen.

De brilstand bleef gehandhaafd en de tweede helft mocht Foarút met het wind voordeel starten.

Met een ongewijzigd strijdplan trad Foarút de tweede helft aan. Het geloof in een goed resultaat groeide met de minuut en ook aan de bal werd Foarút comfortabeler. Middenvelders Erik Terpstra, Menne Langhout en Evert Telenga speelden al een goede eerste helft en zette deze lijn in de tweede helft prima door. Gerco de Boer werd in de 65e minuut gelanceerd en hij trok met de bal naar binnen en vond met zijn goede schot de paal. Spits Gerke Wassenaar reageerde echter attent en zette Foarút op een 1-0 voorsprong. Fanatiek ging Foarút op zoek naar de beslissing in deze wedstrijd. Kansen om de wedstrijd in het slot te gooien kreeg het ook zeker. Evert Telenga had een mooie lob in huis maar trof helaas geen doel. Aan de andere kant kreeg Tollebeek nog een uitgelezen mogelijkheid via een vrije trap. Topscorer Marijn Brandsema ging achter de bal staan maar zag Maikel Hartman goed pareren. Foarút voerde vervolgens de druk nog maar eens verder op. Bij een afgeslagen corner was Jelmer Nawijn vervolgens zeer dichtbij, de doelman van de gasten voorkwam met een goede reflex de 2-0 nog. Uitstel van executie bleek toen Evert Telenga weer eens op pad gestuurd werd. Koelbloedig omspeelde hij de keeper en schoot hij in de 78e minuut Foarút naar veilige haven, 2-0.

Foarút kon weer drie belangrijke punten bijschrijven en vooral de manier waarop verdiende complimenten. Als de Menamers met dezelfde inzet en teamprestatie blijven spelen behoort de ploeg zeker niet tot de degradatie kandidaten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd met IJVC, de gastheren hebben nog iets goed te maken gezien de 4-1 thuisoverwinning van Foarút. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Supporters graag tot dan met hopelijk wat aangenamere weersomstandigheden, aftrap 14:30 in IJlst.