R. Paulusma

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Na een vrij weekend waarin de selectie van scheidend trainer Janco Croes aan de nodige teambuidling heeft gedaan was het nu weer tijd voor een competitieduel.
TOP '63 uit Oppenhuizen was de tegenstander en bleek vandaag zeer effectief om te springen met de geboden kansen.
Foarút ging uiteindelijk met 1-3 terecht ten onder.
Opstelling: Maikel Hartman; Matthijs Kompier, Erik Cats, Harmen Schuitmaker, Jesper Hoeksma (Rowin Faas 19'); Tycho de Groot, Gerco de Boer (Erik van der Veen 60'), Jarick Hiemstra (Mark Polstra '45); Jelmer Nawijn (Gerke Wassenaar '45), Erik Terpstra, Jorrit Boomsma.

Het eerste kwartier voetbalde Foarút nog prima en leek niets erop te wijzen dat de mannen uit Menaam het lastig zouden krijgen.
Foarút was er na het wegvallen van de 3 punten tegen Willemsoord ook alles aan gelegen om weer een winst te boeken.
Het besef dat niets anders dan de winst telde vandaag leek na een minuut of 15 langzaamaan te verdwijnen.
Domper voor de thuisploeg was het snelle geblesseerd raken van linksback Jesper Hoeksma, zijn vervanger Rowin Faas speelde overigens een prima wedstrijd in zijn plaats.
TOP '63 daarentegen kroop uit zijn schulp en toonde meer en meer initiatief aan de bal.
Dit leidde voor rust tot de eerste kansen voor de uitploeg, Maikel Hartman had een antwoord op een 1 op 1 situatie en een gevaarlijk geschoten vrije trap.
Foarút zakte helaas verder en verder weg in het moeras van slecht voetbal en produceerde voor rust amper een kans.

Trainer Janco Croes greep in en bracht Mark Polstra en Gerke Wassenaar in de rust in.
Uit de kleedkamer was het al snel raak voor Foarút, Erik Terpstra werd gevloerd in de zestien meter en ging zelf achter de bal staan 1-0.
Wie had verwacht dat Foarút de wedstrijd met deze welkome opsteker wel naar zich toe zou trekken kwam bedrogen uit.
TOP '63 had in het daaropvolgende kwartier een geweldig antwoord op de openingstreffer van de Menamers.
Binnen een minuut lag de 1-1 al in het Menamer goal en binnen 5 minuten bogen de gasten op simpele wijze de achterstand om naar een voorsprong 1-2.
Foarút probeerde vervolgens wel maar zag een prima kopbal van Gerke Wassenaar nog gepareerd worden.
Met een prima uitgevoerde counter wist TOP '63 de Menamers nog verder op achterstand te zetten, 1-3.
Het verzet van Foarút was gebroken en in de resterende minuten speelde het tot grote onvrede van trainer Janco Croes werkelijk niets meer klaar.

Volgende week wacht een uitwedstrijd met Tollebeek, en hierin zal Foarút echt moeten laten zien wat de ambities zijn voor dit seizoen.
Voorlopig afhaken of weer aanhaken, supporters komt dat zien!