Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút krijgt in extremis de gelijkmaker tegen.

Foarút krijgt in extremis de gelijkmaker tegen.

Tollebeek 1

1 - 1

Foarut 1

Competitie

4e klasse A

Datum

5 november 2022 15:00

Scheidsrechter

G. van Dijk

Accommodatie

Sportpark vv Tollebeek
Wildzang 3
8309BD
TOLLEBEEK
tel. 0527-650627

Lang stond de vroeg verkregen 0-1 voorsprong op het scorebord in Tollebeek.
Het scorebord dat de nodige storingen kreeg te verwerken waardoor de normaal 90 minuten durende wedstrijd dit keer over de 100 minuten mocht duren.
Die extra minuten werden Foarút ondanks een heldenrol van doelman Maikel Hartman fataal.
Opstelling; Maikel Hartman, Jesper Hoeksma, Erik Cats, Harmen Schuitmaker (A), Matthijs Kompier; Tycho de Groot, Max Cuperus (Gerco de Boer 62'), Mark Polstra; Gerke Wassenaar (Rick Bakker 80'), Erik Terpstra, Jorrit Boomsma (Jelmer Nawijn 62').
 
Het moge gezegd worden dat de seizoenstart van Foarút allerminst is wat men ervan verwacht had.
Met 3 punten uit 4 wedstrijden is de oogst minimaal en ook het vertoonde spel is nog geen reden om positief gestemd te zijn.
 
Het middenveld van Foarút is een zorgenkindje gebleken door de vele wisselingen gedreven door blessures, maar vandaag vielen de puzzelstukjes enigszins in elkaar met Tycho de Groot, Max Cuperus en Mark Polstra.
Foarút bracht veel strijd in de eerste helft en was dan ook de eerste ploeg die een doelkans noteerde.
Tollebeek had zijn zaken ook prima voor elkaar en mocht van Foarút veel aan de bal zijn en deed dat met de behendige middenvelders niet onverdienstelijk.
Foarút hield zijn verdediging echter prima gesloten en wist vervolgens snel te schakelen en het doel van Tollebeek te bereiken.
Het eerste doelpunt viel na precies een kwartier voetballen, Gerke Wassenaar wist een corner van Mark Polstra terug te koppen op spits Erik Terpstra, hij wist ook koppend doel te treffen 0-1.
Kort na het openingsdoelpunt had Foarút zich nog verder moeten belonen, Matthijs Kompier was het eindstation van een goede aanval en liet een verwoestend schot los maar zag deze via de doelman op de lat uiteenspatten.
Goede kansen waren er ook nog voor Erik Terpstra en Jorrit Boomsma maar beide spelers sprongen te gehaast om met deze mogelijkheden.
Tollebeek liet zich in deze eerste helft ook zeker niet onbetuigd maar onder aanvoering van Harmen Schuitmaker en Erik Cats werd er solide geopereerd achterin.
Maikel Hartman moest deze eerste helft wel een aantal keer handelend optreden en deed dat met verve.
Zo mocht Foarút rusten met een 0-1 voorsprong en zag trainer Janco Croes geen reden tot wisselen.
 
De tweede helft ging Tollebeek steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en drukte het Foarút steeds verder achteruit.
Het goede spel van Foarút in de eerste helft verdween meer en meer, en de angst voor een herhaling van een week eerder tegen TOP '63 leek in de koppies te sluipen.
Een simpele pass over een aantal meter kwam niet meer aan bij de juiste kleur en het was dan ook tijd voor Janco Croes om in te grijpen.
Gerco de Boer kwam voor de moegestreden Max Cuperus en Jelmer Nawijn nam de plaats van Jorrit Boomsma op het veld in.
Voor nieuw elán zorgde de omzetting niet en Tollebeek ging onverstoord verder met zijn zoektocht naar aansluiting.
Maikel Hartman ontpopte zich als een ware plaaggeest voor de thuisploeg en redde Foarút meerdere malen. 
Twee keer leek Maikel Hartman toch een keer verslagen te zijn maar achtereenvolgens Erik Cats en Jesper Hoeksma schoten de doelman te hulp bij het voorkomen van de 1-1.
Foarút zelf was niet meer bij machte om echt gevaarlijk te worden en zakte dan ook terug op eigen helft om met man en macht de voorsprong te verdedigen.
Tollebeek was nu veel te sterk en bleef de kansen aaneenrijgen, ook nu gaf Maikel Hartman niet toe en voorkwam een aantal keer een zeker lijkend doelpunt.
Ook topschutter Marijn Brandsema dacht met een goed geplaatste vrije trap doel te kunnen treffen maar zag de Menamer goalie met een uiterste reflex de bal uit het doel ranselen.
Ondertussen was de zon al lang en breed vertrokken maar stond het scorebord al een tijdje stil, iets wat de leidsman overduidelijk was ontgaan.
En juist op het moment dat de punten voor Foarút wel binnen leken sloeg Tollebeek genadeloos toe.
Een prachtige passeer actie van de linksbuiten met een teruggetrokken voorzet tot gevolg bood één van de invallers de uitgelezen mogelijkheid tot de 1-1.
Voor Foarút een domper van jewelste maar op basis van alle genoteerde kansen was een punt misschien zelfs nog wel te veel.
 
Aankomende zaterdag wacht een thuiswedstrijd met IJVC dat met twee winstpartijen op rij de weg naar boven heeft ingezet.
De ploeg uit IJlst heeft nog maar 1 keer verloren dit seizoen en zal dus een lastige tegenstander zijn. Aftrap om 14.30
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!