Spoardyk 4
8855HW
SEXBIERUM
tel. 0517-591581

Na de enigszins gemakkelijke overwinning thuis tegen Willemsoord trof Foarút vandaag een getergd AVC.
AVC kreeg een week eerder 7 doelpunten te verwerken en was er alles aan gelegen herstel te tonen.
Foarút werd vandaag bij vlagen overklast en hielp de thuisploeg door persoonlijke fouten in het zadel.
Opstelling: Maikel Hartman; Matthijs Kompier (Jesper Hoeksma 38'), Erik van der Veen, Harmen Schuitmaker, Evert Auke Hiemstra; Tycho de Groot, Menne Langhout (Gerco de Boer 45'), Max Cuperus; Jorrit Boomsma, Erik Terpstra, Rick Bakker (Gerke Wassenaar 45').

Foarút begon nog wel prima aan de wedstrijd en had net als vorige week tegen Willemsoord de bal razendsnel in het doel van AVC weten te werken.
Harmen Schuitmaker raakte de paal en de daarna geboden rebound werd helaas voor Foarút vanuit buitenspelpositie binnen gewerkt.
AVC schrok wakker en zette vervolgens hoog druk op de opbouw van Foarút.
Foarút wist vervolgens maar moeilijk raad met het fanatieke druk zetten en grossierde in balverlies.
Erik van der Veen probeerde met een crosspass richting Matthijs Kompier onder de druk uit te komen maar zag zijn pass onderschept worden.
AVC schakelde razendsnel en zag Jelte Visser kiezelhard binnenschieten voor de 1-0.
Foarút probeerde vervolgens te blijven voetballen maar het ontbrak aan een goede eindpass om de verdediging van de thuisploeg te verontrusten.
Kansen werden er niet gecreëerd en vanuit de omschakeling kwam AVC er een aantal keer enorm snel uit.
Een identieke situatie in de opbouw van Foarút zorgde vlak voor rust voor een grotere achterstand voor de Menamers.
Tim Grond kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot onberispelijk raak 2-0.
Voor Foarút hadden de druiven vlak voor rust nog zuurder kunnen smaken maar Folkert Bakker werd al dan niet terecht afgefloten voor buitenspel.

Menne Langhout en Rick Bakker bleven achter in de kleedkamer en Gerco de Boer en Gerke Wassenaar mochten de tweede helft starten.
Met het windvoordeel in de rug mocht Foarút de tweede helft proberen de achterstand te repareren.
Helaas was daar weer topschutter Tim Grond die een prima actie van Jelte Visser binnen een minuut mocht verzilveren, 3-0.
Foarút kwam op een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand en moest alle zeilen bij zetten om de fanatiek voetballende Sexbierummers van zich af te houden.
Foarút kreeg nog een goede kans maar doelman Jelle Pieter van der Walt redde stijlvol op een afstandsschot van spits Erik Terpstra.
Ook de paal werd met nog een kwartier te spelen geraakt door de Menamers maar een doelpunt zat er niet meer in.
Nog moeilijker werd het toen Jorrit Boomsma in een kort tijdsbestek twee keer geel voor vasthouden moest incasseren.
AVC kreeg nog een uitgelezen kans vanaf elf meter om de score verder op te voeren.
Maikel Hartman keerde de strafschop van Tim Grond en voorkwam daarmee zijn hattrick.
Toch deed invaller Mark Pieter Gooddijk de Menamers in de slotseconden nog één keer pijn door een voorzet prima binnen te glijden, 4-0.

Foarút heeft vandaag niet geleverd en uiteindelijk ook terecht verloren.
Volgende week staat de derby tegen SC Franeker op het programma en dat zal een lastige klus worden voor de Menamers.
Wij hopen op jullie niet aflatende steun tijdens deze kraker, na afloop staat het jaarlijke Oktoberfest weer op de planning!
Supporters graag tot ziens op sportpark Schatzenburg, aftrap 8 oktober om half drie.