DELFSTRAHUIZEN
tel. 0514-541000

Organisatorisch zag het er allemaal weer prima uit wat Foarút liet zien.
Maar voetballend was vooral de eindfase te slordig om echt aanspraak te maken op de winst.
Zo stond de brilstand na een koude 90 minuten voetbal nog steeds op het scorebord, en daar mocht Foarút zich het meest gelukkig mee prijzen gezien de grote kansen voor de thuisploeg in de laatste fase.
Opstelling; Maikel Hartman, Evert Auke Hiemstra, Erik Cats, Harmen Schuitmaker (A), Jesper Hoeksma (Rowin Faas 90'); Tycho de Groot, Jarick Hiemstra (Gerco de Boer 70'), Erik Terpstra; Max Cuperus, Gerke Wassenaar, Jorrit Boomsma.

In verband met de wedstrijd van het Nederlands Elftal werd menig amateurduel vervroegd, zo ook het treffen tussen laagvliegers Foarút en Delfstrahuizen.
Voor beide teams verloopt het seizoen nogal teleurstellende gezien de huidige klassering, ten opzichte van vorig jaar een schril contrast.
Dat beide teams niet wilden verliezen vandaag bleek al snel na het eerste fluitsignaal.
Bij balverlies werden de gelederen snel gesloten en was het voor beide teams erg lastig om daar onderuit te voetballen.
Foarút deed dat in de eerste helft het beste en kwam ook als eerste tot een grote kans.
Dat het tot 30 minuten voetballen moest duren zei wel wat over de organisatie van beide teams.
Max Cuperus wist dus als eerst door te breken en bood Jorrit Boomsma de gelegenheid de score te openen, helaas was de aanname niet geheel zuiver waardoor een verdediger van de thuisploeg het schot kon blokken.
Het antwoord van Delfstrahuizen kwam vervolgens in de tegenaanval die volgde. Maikel Hartman kwam uit op een diepe bal waar hij beter in zijn zestien meter kon blijven staan, Foarút kwam gelukkig met de schrik vrij omdat de inzet van de spits precisie miste.
Met nog een kwartier voor rust leek het duel dus eindelijk wat meer los te komen. Gerke Wassenaar creëerde de volgende kans door knap weg te draaien van zijn directe tegenstander, ook zijn schot miste doel.
En op slag van rust was het nog een keer Jorrit Boomsma die onfortuinlijk was in de afronding en zo ging ook deze kans voorbij.

In de tweede helft ging Foarút hoopvol van start en deelde in het eerste kwartier nog een aantal speldenprikjes uit.
Delfstrahuizen wat nog weinig serieuze kansen gecreëerd had tot nu toe begon meer en meer uit zijn schulp te kruipen.
Foarút kwam onder druk te staan en hanteerde zelf te veel de lange bal.
Interim-trainer Wybren Dijkstra probeerde het tij te keren door de fysiek sterke Gerco de Boer in te zetten voor Jarick Hiemstra.
Maar Delfstrahuizen werd gevaarlijker en kreeg via een vrije trap een goede kans op de 1-0.
Maikel Hartman keerde echter prima ten koste van een corner.
Uit de corner leek Delfstrahuizen alsnog op voorsprong te komen maar dit keer schoot Erik Cats zijn doelman op de doellijn te hulp.
Het publiek ging er nog maar eens achter staan en zag Delfstrahuizen er een slotoffensief uitpersen.
Een goede aanval over de linkerkant werd ineens teruggetrokken op een mee opgestoomde middenvelder en waar het publiek dacht aan een doelpunt besloot de Foarút goalie anders door fraai te keren.
Ook de laatste kans van de middag kwam op naam van Delfstrahuizen. Vlak nadat Jesper Hoeksma na een flinke charge geblesseerd het veld moest verlaten, moest zijn vervanger Rowin Faas een sprintduel aangaan met de spits van de thuisploeg.
De spits won het sprintduel maar moest in keeper Maikel Hartman zijn meerdere erkennen in de 1 op 1 situatie.

Zo nam Foarút een zwaar bevochtend punt mee uit Delfstrahuizen en wacht er nog 1 duel voor de winterstop.
Op sportpark Schatzenburg komt koploper QVC uit Stavoren op bezoek.
Supporters graag tot ziens, aftrap 14:30!