Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

Op deze koude zaterdagmiddag in december werkte Foarút op Sportpark Schatzenburg haar laatste wedstrijd voor de winterstop af.
Na een goede start van de wedstrijd zakte het niveau van Foarút weg en trof QVC tweemaal doel, een achterstand die de moeilijk scorende thuisploeg niet meer kon overbruggen.
Opstelling; Maikel Hartman; Matthijs Kompier, Erik Cats, Harmen Schuitmaker (A), Rowin Faas; Tycho de Groot, Jarick Hiemstra (Menne Langhout 65'), Gerco de Boer, Max Cuperus; Gerke Wassenaar, Jorrit Boomsma.

Trainer Janco Croes keerde na een afwezigheid van een aantal wedstrijden weer terug op de bank bij Foarút.
Aan hem de schone taak de Menamers te motiveren om een goed resultaat neer te zetten tegen de koploper uit Stavoren.
Foarút begon zoals eerder gezegd goed aan de wedstrijd en wist met verzorgd combinatiespel de geboden ruimtes op de flanken van QVC te benutten.
Jorrit Boomsma kwam een aantal keer goed door maar zijn voorzetten konden verdedigd worden en leverden geen echte kansen op.
Na een dikke tien minuten initiatief van Foarút kwamen de gasten vrijwel volledig uit het niets op een 0-1 voorsprong.
Topschutter Wieger Zwaan mocht vrij op dribbelen en trof met een hard tegendraads schot doel, 0-1.
Vervolgens zakte Foarút volledig door de ondergrens en hielp QVC zo volledig in het zadel.
Er moet gezegd worden dat de ploeg uit Stavoren in deze periode liet zien waarom het zichzelf koploper mag noemen van de vierde klasse A.
Met verzorgd positiespel werden de Menamers volledig de wil opgelegd.
Toch had Foarút binnen vijf minuten op gelijke hoogte moeten komen, Gerco de Boer kreeg een niet te missen kans maar zag de bal toch over het doel verdwijnen.
QVC sprong daarentegen welzorgvuldig om met de geboden kansen, Hidde Bajema was het eindstation van een prima aanval en gaf het laatste zetje, 0-2.
Als QVC voor rust zorgvuldiger om had gesprongen met het balbezit hadden ze Foarút op een onoverbrugbare achterstand kunnen zetten.

En net als het Nederlands elftal een dag eerder had laten zien was de 0-2 achterstand niet het einde van de wedstrijd.
De thee had de heren van Foarút blijkbaar goed gedaan, van begin af aan werd QVC onder druk gezet.
Lange ballen op spits Gerke Wassenaar, die veelvuldig zijn duels won, lanceerde de snelle Jorrit Boomsma en Max Cuperus.
Helaas wilde de bal er maar niet in deze middag, grote kansen ten spijt tikte de tijd met de 0-2 achterstand op het bord verder weg.
QVC werd niet meer gevaarlijk in deze periode en Foarút verdiende alle complimenten voor het vertoonde spel.
Toch strooide wie anders dan Wieger Zwaan nog maar eens zout in de wonden van de Menamers.
In de 85e minuut verlengde hij een hoog ingeschoten vrije trap achter de verbouwereerde Foarút goalie, en besliste daarmee de wedstrijd, 0-3.

Zo houdt Foarút een niet al te best gevoel over aan de teleurstellende eerste seizoenshelft.
Op 21 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Tonego.
Supporters bedankt voor al jullie steun en we zien jullie graag gezond en wel in het nieuwe jaar!