Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Na de winterstop is het altijd even kijken hoe de teams ervoor staan. Bij Foarût hebben de nodige veranderingen plaats gevonden, met twee nieuwe trainers voor de groep wordt gepoogd betere resultaten te halen. Vandaag had een goed resultaat zeker mogelijk geweest maar was een gelijkspel het eind resultaat. Opstelling: Maikel Hartman; Matthijs Kompier (Evert Auke Hiemstra ‘75), Harmen Schuitmaker (A), Erik Cats, Jesper Hoeksma; Tycho de Groot, Erik Terpstra (Jarick Hiemstra ‘55), Max Cuperus; Jorrit Boomsma (Rick Bakker 65’), Gerke Wassenaar, Jelmer Nawijn (Gerco de Boer ‘65).

Normaal gesproken werken de Menamers hun duels af op de grasmat direct voor de kantine, maar de vorst van de afgelopen dagen maakte het veld onbespeelbaar. Met een mooie laagstaande winterzon werd er om half drie afgetrapt. Voor de toeschouwers prachtige omstandigheden ondanks de kou. Foarút begon ook nog eens voortvarend aan de wedstrijd en leek het thuispubliek op een leuke middag te trakteren. Jorrit Boomsma werd in de tweede minuut gelanceerd met een diepe bal van Erik Cats. Jorrit zag de doelman iets te ver voor zijn doel staan en nam de diepe bal na een stuit ineens op de slof. Op van Basten-achtige wijze plofte de bal binnen en zette Jorrit Boomsma met zijn 99e treffer voor Foarût de thuisploeg op voorsprong. Helaas was de vreugde van korte duur Harmen Schuitmaker speelde onder druk van de Tonego spits een te korte bal op doelman Maikel Hartman, laatstgenoemde kon niet voorkomen dat de spits dit kadootje uitpakte, 1-1. Er ontstond een interessant duel waarbij Foarût voornamelijk via de lange bal gevaarlijk kon worden. Met de snelheid van Jelmer Nawijn en Jorrit Boomsma kon menig voorzet geproduceerd worden op spits Gerke Wassenaar, telkens voorkwam een Tonego been een echt grote kans. Zelf was de uitploeg voornamelijk via hun beweeglijke nummer 10 opzoek naar gevaar maar verdedigend stond het verder als een huis bij Foarút. Voor rust werd er amper een kans weggegeven tot grote tevredenheid van trainer John Hofte. De thuisploeg was zelf een aantal keer gevaarlijk via een corner maar zag telkens een verdediger van Tonego redding brengen of tijdig een schot blokken. Ondanks de druk van de Menamers bleef de 1-1 op het bord staan de eerste helft.

Tijdens de thee werd duidelijk dat Erik Terpstra niet helemaal okselfris meer was, ondanks dat hij het nog probeerde moest hij in de 55e minuut alsnog de strijd staken, Jarick Hiemstra was zijn vervanger. Het spelbeeld van de eerste helft zette zich door, Foarút probeerde met de lange bal gevaar te stichten. Tonega zocht voornamelijk de combinatie maar de defensie gaf geen krimp. Foarút had in deze periode van de wedstrijd het duel moeten beslissen. Het was weer Erik Cats die met een lange bal de opening wist te vinden. Gerke Wassenaar mocht alleen op de keeper af maar wist geen doel te treffen. Ook de rebound van Jelmer Nawijn smoorde in de doelmond en wonder boven wonder bleef de gelijke stand gehandhaafd. Na deze geweldige kansen voor Foarút bleef een echte kansenregen uit. Trainer John Hofte probeerde het inbrengen van Rick Bakker en Gerco de Boer de aanval van nieuw elan te voorzien.

Het duurde echter tot de 80e minuut voordat Rick Bakker voor het eerst een prima kans geboden werd, helaas nam hij iets te veel tijd en kon uiteindelijk simpel verdedigd worden. De aanvallende onmacht van Tonego werd nog maar eens duidelijk toen een vrije trap op een prachtige positie zeer onhandig om zeep werd geholpen. Al was het in de slotminuten nog één keer opletten voor doelman Maikel Hartman toen hij een diepe pass tijdig wist te onderscheppen.

Een gelijkspel wat toch enigszins aanvoelt als een verlies aangezien de grootste mogelijkheden voor Foarút waren deze middag.

Volgende week wacht het uitduel met hekkensluiter SVN '69, met een gat van maar 4 punten in het voordeel van Foarút zal de spanning er vol op zitten.

Supporters bedankt voor jullie steun deze middag en wellicht tot ziens in Nijeveen.