Foarút weet weer wat winnen is - www.foarut.nl

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Foarút weet weer wat winnen is

Foarút weet weer wat winnen is

Foarut 1

4 - 1

IJVC 1

Competitie

4e klasse A

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

G. van Duinen

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg
Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Op zaterdag 12 november wachtte de zware klus om het tot nu toe prima presterende IJVC een pootje te lichten.
De Menamers waren vandaag heer en meester en wonnen zeer overtuigend met een 4-1 eindstand.
Vanmiddag was het weer eens ouderwets genieten geblazen op sportpark Schatzenburg, en met name de prestatie van uitblinker Jorrit Boomsma die alle 4 assists op zijn naam schreef sprong in het oog.
Opstelling; Maikel Hartman; Matthijs Kompier, Harmen Schuitmaker (A), Erik Cats, Jesper Hoeksma; Tycho de Groot, Erik Terpstra, Menne Langhout; Max Cuperus (Jelmer Nawijn 70'), Gerke Wassenaar, Jorrit Boomsma (Rick Bakker 85').
 
Vorige week tegen Tollebeek leverde Foarút al een enorme dosis strijd, maar werd dit helaas niet beloond met de volle drie punten.
Vandaag werd strijd gekoppeld aan goed voetbal en bleek dit de perfecte mix te zijn om het balvaardige IJVC in toom te houden.
Dat IJVC over goede spelers bezit bleek vrijwel direct van de aftrap, geduldig ging de bal van blauwhemd naar blauwhemd toe.
Foarút stond onder leiding van interim-trainer Wybren Dijkstra echter organisatorisch zeer sterk waardoor het voor de gasten in de eerste helft onmogelijk was om tot ook maar 1 doelpoging te komen.
De moed zakte de mannen uit IJlst al snel in de schoenen wat het spel van de normaal gesproken goed voetballende ploeg niet goed deed.
Foarút was aan de bal juist zeer effectief en had met de opkomende backs Jesper Hoeksma en Matthijs Kompier de touwtjes stevig in handen.
In de 25e minuut probeerde IJVC de opbouw van de Menamers vroeg te verstoren maar via Matthijs Kompier belande de bal vrijwel direct op Jorrit Boomsma.
Zijn voorzet ging over spits Gerke Wassenaar heen die als bliksemafleider fungeerde, Max Cuperus kwam vervolgens slim voor zijn directe tegenstander en maakte de 1-0.
De ontlading van het team was duidelijk merkbaar en het groeiende zelfvertrouwen zorgde ervoor dat Foarút ongenaakbaar door bleef voetballen.
Het was nu echt wachten op de 2-0, toch duurde enigszins "lang" voordat deze uiteindelijk tot stand kwam.
Vijf minuten voor rust ontstaat er een identieke situatie wanneer Jorrit Boomsma weer eens gelanceerd wordt, zijn voorzet is weer prooi voor Max Cuperus die het laatste zetje weet te geven voor de 2-0.
 
Met deze comfortabele voorsprong op zak mocht Foarút aan de thee, reden tot wisselen was er niet voor coach Wybren Dijkstra.
En zo begon Foarút ongewijzigd aan de tweede helft, IJVC poogde met een wissel het tij te keren maar al snel bleek dat er vandaag niets te halen viel in Menaam.
Jorrit Boomsma mocht aanleggen voor een corner en wist Erik Terpstra bij de tweede paal te vinden die net als vorige week met het hoofd doel wist te treffen 3-0.
Doelman Maikel Hartman had in tegenstelling tot het uitduel van vorige week eens een keer een rustige middag, vooral te danken aan de discipline waarmee werd terug verdedigd.
Voor het thuispubliek was het onder de eveneens prima weersomstandigheden dan ook genieten geblazen.
Alles wees erop dat de thuisploeg geen gas terug zou nemen en de score verder wilde opvoeren.
Dichtbij waren de Menamers in de daaropvolgende minuten zeker maar tot een ieders verbazing waren het de gasten uit IJlst die al dan niet in buitenspelpositie doel wisten te treffen, 3-1.
Normaal gesproken sluipt er een bepaalde onzekerheid in de ploeg van trainer Janco Croes maar deze middag liet het antwoord van de Menamers niet snel op zich wachten.
Via een goede aanval wist Jorrit Boomsma Menne Langhout aan te spelen, de prima acterende youngster bleef ijzig koel en schoot Foarút naar de uiteindelijke 4-1 eindstand.
Jorrit Boomsma kreeg vervolgens zijn publiekswissel en zijn vervanger Rick Bakker had vervolgens een prachtige actie in huis.
Zijn inzet verdween helaas voor hem op de paal.
 
De vreugde van het publiek en selectie leden was groot, niet alleen door de winst maar temeer om hoe deze winst partij tot stand is gekomen.
We kunnen wel spreken van de beste wedstrijd van de Menamers van dit seizoen tot nu toe en laten we hopen dat er nog meer zullen volgen.
Volgende week wacht namelijk de volgende promovendus die uitermate goed presteert.
Nagele deelt de tweede plek met AVC en Franeker en dat is verdienstelijk te noemen.
Wij hopen dat onze supporters de gang naar het sportpark van VV Nagele zullen vinden om daar de mannen naar de overwinning te schreeuwen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!