Scheidsrechter

J. Drost

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Na twee winstpartijen in de bekercompetitie waarvan de 3-0 in en tegen derde klasser Berlikum het meest in het oog springt was Foarút klaar voor de competitie.
Op bezoek kwam VV Willemsoord en dat had van tevoren nogal wat voeten in de aarde.
Bij de KNVB werd degradatie aangevraagd om zo het recht te verkrijgen in de vijfde klasse te mogen uitkomen.
Doordat dit verzoek werd afgewezen zal Willemsoord dit seizoen moeten laten zien in de vierde klasse te beginnen tegen het vlaggenschip uit Menaam.
Opstelling; Maikel Hartman; Matthijs Kompier (Jesper Hoeksma 75'), Erik Cats, Harmen Schuitmaker(A), Evert Auke Hiemstra; Tycho de Groot, Max Cuperus, Menne Langhout (Gerco de Boer 62'); Jorrit Boomsma, Erik Terpstra (Gerke Wassenaar 62'), Jelmer Nawijn (Rick Bakker 35').

Foarút opende furieus deze middag en wist binnen tien seconden het eerste schot op doel te produceren.
Het rollertje van Jorrit Boomsma was deze keer nog prooi voor de doelman van de groenhemden.
Binnen een minuut mocht diezelfde Jorrit Boomsma nog een keer aanleggen en verschalkte de doelman dit keer wel met een hard diagonaal schot in de verre hoek, 1-0.
Een vroege voorsprong voor de thuisploeg bleek niet per sé een startschot voor oogstrelend voetbal deze middag.
De gasten uit Willemsoord creëerden op 2 corners na in de eerste helft geen enkele kans en bleef daarnaast met veel kunst en vliegwerk overeind.
Hoewel er een aantal uitgelezen mogelijkheden op de 2-0 bij elkaar gevoetbald werden duurde het tot de 20e minuut tot de voorsprong werd verdubbeld.
Max Cuperus ontving een prima steekpass van de mee opgekomen Harmen Schuitmaker, de afronding van de voormalig JO19 speler was zeer beheerst, 2-0.
Het overwicht van Foarút werd voor rust nog éénmaal beloond toen spits Erik Terpstra op voor hem kenmerkende wijze bij zijn directe tegenstander wegdraaide en met een hard schot doel trof, 3-0.
Kleine domper voor de thuisploeg was het geblesseerd uitvallen van nieuwkomer Jelmer Nawijn, Rick Bakker was zijn vervanger op de rechtsvoorpositie.

Na rust veranderde aan het spelbeeld weinig, Willemsoord kwam kwaliteit te kort om doelman Maikel Hartman te bereiken en Foarút grossierde in balbezit.
Het niveau aan de bal van Foarút was niet van een enorm hoog tempo om de tegenstander echt "kapot" te voetballen.
Wel wist Menne Langhout een prima Menamer aanval te bekronen met zijn eerste competitiedoelpunt voor Foarút.
Rick Bakker werd over rechts gelanceerd en zijn teruggetrokken voorzet belande via het rechterbeen van Menne Langhout tegen de onderkant van de lat in het doel, 4-0.
Voor Foarút zaten er nog meer doelpunten in het vat maar het vizier stond niet helemaal op scherp en ook de echte wil ontbrak bij tijden.
Gerke Wassenaar en Gerco de Boer mochten Foarút van een nieuwe aanvallende impuls voorzien.
Een aantal keer kwam de thuisploeg nog dichtbij maar het duel werd matter en matter en bloede volledig dood richting het laatste fluitsignaal.

Volgende week wacht het interessante treffen met AVC uit Sexbierum die deze middag een korfbal uitslag te verwerken kreeg tegen TONEGO.
Zaterdag 1 oktober om half drie vind de aftrap plaats op sportpark de Lytse Trije te Sexbierum, supporters bedankt en tot ziens!