Ploegstraat 10
8308AA
NAGELE
tel. 0527-652694

Het vertrouwen voor de ontmoeting met promovendus Nagele was groot aan Menamer zijde na de prima overwinning tegen IJVC.
Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Dijkstra bleven de mannen van Foarút echter gedesillusioneerd achter.
Opstelling; Maikel Hartman; Matthijs Kompier (Jelmer Nawijn 50'), Harmen Schuitmaker, Jarick Hiemstra (Erik van der Veen 70'), Jesper Hoeksma; Tycho de Groot (Gerco de Boer 45'), Erik Cats, Menne Langhout; Max Cuperus, Erik Terpstra, Max Cuperus.

Op een lastig bespeelbaar veld in Nagele was het koud maar zonnig deze middag.
Het duel tussen Nagele en Foarút had niet lang nodig om los te komen.
Nagele kwam al vrij snel voor het doel van Maikel Hartman waar een ouderwetse scrimmage ontstond, toen de bal eindelijk weggewerkt werd door de Menamer defensie kon Max Cuperus gevaarlijk worden.
Net als vorige week speelde Max een prima wedstrijd maar had hij zich 1 op 1 met de doelman van de thuisploeg moeten belonen, zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal.
Waar Foarút naliet om te scoren was spits Ad Withaar wel onverbiddelijk. Matthijs Kompier zat ongelukkig mis bij een crosspass en de daaruit opvolgende voorzet kon simpel binnengetikt worden, 1-0.
Even was Foarút van slag en wilde werkelijk niets lukken, Nagele zelf kon ook niet echt gevaarlijk worden en zo was het voor het publiek niet echt genieten de eerste 20 minuten.
Zowaar liet Foarút de domper van de achterstand achter zich en rechte de rug, Nagele werd verder en verder met de rug tegen de muur gezet maar de laatste pass was telkens onzuiver.
Vijf minuten voor rust volgde pas de tweede grote kans voor Foarút, Jorrit Boomsma klopte op snelheid zijn directe tegenstander maar zijn inzet miste kracht en precisie.

Zo had Foarút nog weinig te duchten gehad van de thuisploeg maar stond het wel op een 1-0 achterstand.
Tycho de Groot was niet geheel okselfris en bleef in de rust achter in de kleedkamer, Gerco de Boer kwam in de spits te staan en Erik Terpstra zakte een linie naar achteren.
Direct uit de kleedkamer was het weer Foarút wat de aanval zocht maar de onzorgvuldigheid van de eerste helft speelde ook nu parten.
Het hobbelige veld speelde deze middag ook zeker mee maar dat is iets waar beide ploegen last van hebben.
Nagele sprong vervolgens veel zorgvuldiger om met de geboden kansen, kansen die ook nu ontstonden uit persoonlijke fouten van Menamer kant.
In de 67e minuut werd knullig balverlies op het middenveld keihard afgestraft door middenvelder Sander Koene, en toen was eigenlijk het hek van de dam.
Diezelfde Koene leek even later een voorzet te geven maar raakte de bal verkeerd door een polletje en zo vloog de bal via de onderkant van de lat ineens in het doel, 0-3.
In de slotminuten strooide Nagele nog eens wat zout in de wonden van Foarút door simpel balverlies voor de vierde keer op rij af te straffen.

Zo blijft Foarút bungelen in de onderste regionen en is de missie voor volgende week weer hetzelfde.
Creil Bant won dit weekend zijn eerste wedstrijd en dat kan net als de prestaties van Foarút enigszins teleurstellend genoemd worden.
Vorig seizoen waren beide ontmoetingen prooi voor de polder ploeg, dus Foarút is gewaarschuwd!