Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Na een kleine maand mocht het derde eindelijk weer eens op het eigen sportpark Schatzenburg aantreden. Weinig verrassend was dit tegen een Leeuwarder club, namelijk FVC 3.

Grote voordeel van een thuiswedstrijd is het minimale aantal afzeggers, hierdoor kon Lammert lekker experimenteren met zijn opstelling.

Wellicht wat overmoedig werd er een 3-4-3 opstelling uit de hoge hoed getrokken, waarbij Lammert samen met Vincent en Andre achterin de gaten zou dichtlopen. Hij moet zich gevoeld hebben als een hamster in zijn hamsterwiel. Links en rechts stormden de snelle FVC spitsen langs hem heen en konden binnen 5 minuten tweemaal alleen op Jan Jetze afkomen en koelbloedig afronden. Een kleine omzetting was geen overbodige luxe na deze vroege achterstand: 0-2. Overigens werd Pierre ook al een keer prima weggestoken door Auke en had oog in oog met de keeper de 1-1 moeten maken. Volgens de experts op de bank, lag de linkerhoek open, waar de rechterhoek werd gezocht. Dit duo met de groene vingers heeft dus beter oog op spelsituaties dan de klok. Beide moesten eerst nog even een klein zaadje planten, waardoor zij zich 20 minuten te laat in de kleedkamer lieten zien en door de onverbiddelijke leiders op de bank werden geplaatst.

Na de omzetting kreeg Foarut het wel beter onder controle, Lammert kon even op adem komen en de bal werd wat langer in het bezit gehouden. Na een aantal kleine speldenprikjes en dreigende momenten was het uiteindelijk een corner die de aansluitingstreffer zou betekenen. Auke, bekend van zijn geweldige voetballende vermogen uit stilstand. Legt de corners precies waar die ze hebben wil, Viktor hoeft er alleen maar tegenaan te lopen om de bal hard tegen de touwen te knikken.

Tot aan de rust houden beide teams elkaar in evenwicht, Rutmer heeft nog een keer een mooie actie in huis maar stuit helaas op de doelman. Een aantal keer wordt Foarut nog gevaarlijk uit een corner, maar het lukt ze niet te scoren. FVC weet kort voor de rust wel nog een keer toe te slaan, weer is het een vlijmscherpe counter die er voor zorgt dat de spits van FVC alleen richting de goal kan en vakkundig afwerkt.

In de rust worden er weer een aantal wijzigingen doorgevoerd, er wordt zoveel geschoven dat op een gegeven moment niemand meer weet wat de opstelling is. Belangrijkste is in ieder geval dat Dennis onze nieuwe stormram in de punt van de aanval wordt. Hij zal de niet scorende spitsen wel even laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Hij start furieus en neemt meteen een bal vanuit de stuit op de slof, welke van grote afstand maar net naast de goal verdwijnt. Ook Simon gaat furieus van start, echter niet met voetballen. Na een eerste waarschuwing, heeft Foeke een paar minuten later genoeg gezien. Foarut dus direct na de rust alweer met een mannetje minder in het veld. Gelukkig blijft het vervolgens rustig en is FVC solidair na een onnodige overtreding op het middenveld; gele kaart en 10 tegen 10. Dan terug naar de punt van de aanval, waar Dennis veel energie in de wedstrijd legt. Echter heeft hij ons doelpunten beloofd, het helpt dan niet om van 5 meter een bal zo hard mogelijk over het vangnet te rammen, waar hebben we dit eerder gezien?

Gelukkig revancheert hij zich binnen een minuut op fantastische wijze. Wanneer Pierre de opbouw onderschept en de bal breed legt op Dennis, bedenkt die zich niet. Van een meter of 20 wordt de bal heerlijk over de grond in de lange hoek geschoven. Foarut zet door en heeft de tweede helft duidelijk het overwicht. Meerdere malen wordt het doel onder vuur genomen, maar iedere keer wordt het schot geblokt of heeft de keeper een passend antwoord.

Helaas voor Foarut had Foeke de zonnebril thuis gelaten. Dennis stond op het punt om een voorzet op maat binnen te knikken, toen hij met twee handen in de rug geduwd werd. Hoewel Foeke wel zicht had op de situatie, verhinderde de laagstaande zon hem er van om het juiste oordeel te vellen.

Zo lukt het niet meer om de wellicht verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen en ging het derde wederom ten onder. Na de wedstrijd werd het tactische falen van de leiders bloot gelegd en werden alternatieve opstellingen en tactieken voor volgende week alvast besproken.

In de kantine werd vervolgens onder het genot van een biertje door het team de balans opgemaakt. Met 3 verliespartijen en 1 gelijkspel zijn we het er over eens dat als we geloofwaardig over willen blijven komen, we niet kunnen blijven herhalen hoe goed onze tegenstander wel niet is. Misschien moeten we concluderen dat we zelf op dit moment niet zo goed, fit en scherp zijn als we hadden gedacht of gehoopt.

Volgende week wacht ons vermoedelijk weer een zware wedstrijd tegen Frisia, we zijn heel benieuwd wat voor tactisch concept er dan bedacht wordt om tot een resultaat te komen.