9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

Je hebt van die dagen waarop alles samenvalt. Het zonnetje straalt al sinds vroeg in de ochtend en je hebt direct al het gevoel dat vandaag wel eens de dag zou kunnen zijn. Vertelden we vorige week over het verhaal van de ketchup fles. Vandaag bleek dat dit geen fabeltje was.

Deze eerste thuiswedstrijd na de winterstop hadden we een overschot aan spelers. Laten de meeste jongens een verre uitwedstrijd in Bolsward liever aan zich voorbijgaan. Voor een thuiswedstrijd in het voorjaarszonnetje met een derde helft in het vooruitzicht zijn ze zeker wel te porren.

En dat de jongens er zin in hadden was vanaf het eerste moment wel duidelijk. Direct werd de tegenstander onder druk gezet en werden de intenties duidelijk. Het was echter Jesse die andere ideeën had en de spits prima bediende en zo vrij doorgang gaf richting onze keeper. Nu weten we van Henk dat ie honkvast is, hij wist deze enorme kans dan ook met gemak onschadelijk te maken.

Los van dit slaperige momentje had de verdediging het goed voor elkaar. Simon en Lammert waren als vanouds aan het ballen en waren de Leeuwarders met gemak de baas. Ook Rutmer was weer van de partij. Rutmer had nog een appeltje te schillen met de schrijver van deze verslagen. Voor de winterstop was hij in bloedvorm en wist maar liefst 3 keer het net te vinden. Echter hebben we dit nooit in een verslag terug kunnen lezen. Vandaag was hij op wraak belust en liep de longen uit zijn lijf om tot een resultaat te komen.

Al snel had dit effect en werd zijn snelheid op waarde geschat, het breed leggen op Andries was zeer sociaal, zeker omdat voor de winterstop andersom een penalty niet werd gegund. Een snelle voorsprong dus en het startschot van een eenzijdige wedstrijd waarin de ene kans na de andere werd gecreëerd. Even later waren de rollen echter omgedraaid en kon Rutmer de bal in het lege doel tikken. De mooiste assist moest toen nog komen, Auke was al vroeg in het veld gekomen voor de geblesseerde Andries. Hij was zeer attent, maar goed ook. Een uitgespeelde aanval kwam bij Dennis terecht, een leeg goal en op de 5 meter lijn deed hij het onverwachte, via een geplaatste bal op de paal kwam de bal terecht voor de voeten van Auke die gelukkig geen tijd had om na te denken en de bal wel binnenschoot.

Ook na de rust hield Foarut het gaspedaal ingedrukt. Al snel was het Dennis die revanche nam, na zijn mislukte afwerkpoging in de eerste helft. Een bijzonder fraaie boogbal van zo’n 30 minuten verdween heerlijk via de lat in de goal. Niet veel later mocht hij ook direct zijn tweede doelpunt aantekenen. Het hield maar niet op, zelfs Auke was vandaag behoorlijk op dreef. Hij wist ook zijn tweede doelpunt te maken door een vrije trap op karakteristieke wijze binnen te trappen. Auke had nog even de intentie om voor een hattrick te gaan. Echter dacht het team daar anders over, voor de kwaliteit van de derde helft zou een hattrick van Auke echt funest zijn. Bij iedere aanval werd hij dan ook vakkundig overgeslagen.

Wel was het Rutmer die koelbloedig het net wist te vinden, voordat Lammert zijn geweldige optreden wist te benadrukken met het laatste doelpunt van de middag. Ook zonder dit doelpunt was onze rots in de branding al de man of the match geweest, maar nu was er geen twijfel meer over mogelijk. Samen met zijn gym-maatje Simon waren ze onverslaanbaar. Een 9-0 overwinning dus maar liefst. We hebben de ketchup fles maar direct leeggespoten. Ik hoop dat we ook volgende week nog wat te vieren hebben.