Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 46

Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

De laatste bekerwedstrijd tegen AVC 2 was voor Foarút ook de laatste kans om met een overwinning op zak aan de competitie te beginnen.
Of zoals aanvoerder Mark Dijkstra het in de kleedkamer verwoorde. "Ik wil vandaag weer eens winnen". Dat die winst er in zat werd al tijdens de eerste helft duidelijk, Foarút was de betere ploeg en probeerde te spelen zoals trainer Rachid Lamlaika tijdens een sessie vooraf in de bestuurskamer verteld had. Dat lukte verdedigend en op het middenveld al veel beter dan aanvallend. Hoewel het tweede voldoende kansen kreeg wilde de bal er niet in en dan komt een oude voetbalwet boven. Als je zelf niet scoort doet je tegenstander dat wel. Uit welgeteld de enige kans die de ploeg uit Sexbierum kreeg scoorden ze ook en ging de rust in met een 0-1 achterstand. Blijven voetballen en de kansen benutten was het devies dat de ploeg in de rust meekreeg. Bovendien kreeg de ploeg de impuls van vijf wissels. Dat zorgde voor een zelfde beeld als voor rust. Een beter Foarút dat opbouwens goed wes. Uit een van de aanvallen werd de bal prima ingekopt en zou de 1-1 hebben betekent ware het niet dat de verdediger van AVC de bal uit het doel sloeg. Penalty en rode kaart. De strafschop werd koel benut door Willem Jetze plat. Nog geen vijf minuten na de gelijkmaker stond de 2-1 op het scorebord. Wederom goed opbouwend spel zorgde dat Willem Jetze Plat de bal op rechts meekreeg. Zijn voorzet werd prima ingeschoten door Fokke Zwart. Eigenlijk kon AVC geen vuist meer maken en het was dus logisch dat Willem Jetze plat zijn tweede van de middag maakte en de eindstand op 3-1 bracht. Een prima generale voor de competitiestart van volgende week.