Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 06

Kwekerijleane 2 A
9041ER
BERLTSUM
tel. 0518-461606

zaterdag stond het treffen tegen buurdorp Berlikum op het programma. Na de zeperd tegen Ouwe Syl een mooie gelegenheid om te laten zien dat de ploeg echt wel kan voetballen. Maar ook Berlikum had wat goed te maken, want de derdeklasser acteerde nog niet echt goed in deze bekerpoule. Vooraf dus weer een wedstrijd waar je wat van kon verwachten. Trainer Janco Croes had de taktiek wat omgezet. In plaats van naar voren spelen en steeds opbouwend de aanval te kiezen werd gekozen van een georganiseerde verdediging met snelle uitbraken. Een systeem waar de snelle vleugelspitsen van Foarút weer een kans kregen. Daarvoor is ook nodig dat je een spits hebt die een bal vast kan houden en kaatsen. Vandaar dat Erik Terpstra op die plek de voorkeur kreeg. Wat verwacht werd gebeurde, Berlikum bouwde een veldoverwicht op, maar de verdediging van Foarút gaf dit keer geen krimp. De lessen van vorige week waren geleerd . De ploeg kwam op snelheid vaak gevaarlijk uit en dat leidde tot de 0-1 van Mark Polstra. Dat was ook de ruststand, want het doelpunt dat Berlikum scoorde werd vanwege buitenspel afgekeurd.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Het balbezit was voor Berlikum dat aandrong maar altijd wel een been, hoofd of rug van een Foarút speler op de weg naar het doel trof. Keeper Arjen Wassenaar die de zieke Maikel Hartman verving had op zich weinig te doen en als dat wel moest deed hij dat goed. Na 10 minuten kwamen bij Foarút de eerste wissels in het veld. Gerke Wassenaar verving op links Jorrit Bommsma en op rechtsbuiten kwam Rick Bakker in het veld. Deze beide zorgden voor de 0-2 voorsprong. Op links brak Gerke Wassenaar door die de bal zuiver voorzetten en Rick Bakker hoefde de bal aleen maar in het lege doel te tikken. Ook na deze 0-2 bleef Foarút de gevaarlijkste ploeg en dat werd uiteindelijk in de 90 minuut nog bevestigd door het doelpunt van Menne Langhout die zijn eerste doelpunt in een officiele wedstrijd van het eerste maakte. De 0-3 betekende een tweede plek in de bekerpoule en een opsteker voordat zaterdag de competitie begint met de thuiswedstrijd tegen Willemsoord 1.