Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 06

It Bosk 2
9045PA
BITGUMMOLE
tel. 058-2531483

De uitgestlede bekerwedstrijd van Foarút in en tegen Beetgum is en waar doelpunten festival geworden. Na eeen 4-4 ruststand won Foarút uiteindelijk met 4-6. Na een korte oefenperiode stond nu de eerste serieuze wedstrijd op het programma. Voor vijfde klasser Beetgum zijn de wedstrijden tegen de hoger spelende buurdorpen altijd bijzonder en de ploeg deed er een schepje boven op. Ze openden dan ook in de 15 de minuut de score. Doelman Arjen Wassenaar die Michael Hartman verving moest duidelijk wennen aan het veel hogere tempo dat hij in onder 19 gewend was.Hij greep te laat in bij een lange bal van Beetgum. Foarút had echter maar één minuut nodig om weer gelijk te komen. De sneheid van Jorrit Boomsma werd uitstekend benut en hij maakt de prima pass vanaf het middenveld uitstekend af. Twee minuten later nam Foarút zelfs een voorsprong. Een uitstekend genomen vrije trap van Mark Polstra belandde Op het hoofd van Erik Terpstra die alleen hoefde te knikken. Beetgum bleef kiezen voor de lange bal naar voren en bracht daarmee de verdediging van Foarút steeds in problemen. Uit zo'n lange bal scoorde Beetgum de gelijkmaker. De ploeg kwam uit een uistekend genomen vrije trap zelfs weer op voorsprong 3-2. De 3-3 van Foarut was een beauty. Nieuweling Jelmer Nawijn kreeg op rechts de bal, draaide naar binnen en krulde de bal van 20 mewter over de doelman heen. Nog was het niet over voor Bbetgum. De ploeg deed er weer een schepje bovenop en via een snelle uitbraak was de vierde goal een feit. Het leek de ruststand te worden, maar daar was Mark Polstra het niet mee eens. Vlak voor rust zorgde hij met een mooi afstandschot voor de gelijke ruststand.
In de rust wisselde trainer Janco Croes een aantal spelers en kwam er wat meer lijn in het spel. De dadendrang van Beetgum werd ook wat minder en dat resulteerde in nog twee doelpunten die beide gemaakt werden door Rick Bakker. 4-6 en een eerste overwinning in de bekercompetitie is heel mooi, maar Janco Croes zal nog wel moeten puzzelen om zijn definitieve selectie voor de competitie voor elkaar te krijgen. Zaterdag tegen Ouwe Syl krijgt hij daarvoor weer een kans.