SNEEK
tel. 0515-424110

Onder prachtige weersomstandigheden mocht Foarút zijn koppositie verdedigen in Sneek tegen de ex-club van trainer Janco Croes.
Waterpoortboys liet er van begin af aan geen gras over groeien dat ze hun oud-trainer graag een hak wilde zetten.
Met het uiteindelijke 2-2 als eindresultaat mocht Foarút zich nog zeer gelukkig prijzen.
Opstelling: Maikel Hartman; Evert-Auke Hiemstra (Mark Hartman 45'), Erik Cats, Harmen Schuitmaker, Jesper Hoeksma; Tycho de Groot, Matthijs Kompier, Lennard Weiland (Erik Terpstra 70'); Jorrit Boomsma (Rick Bakker 45'), Gerke Wassenaar, Evert Telenga.

Net als een week eerder tegen QVC begon Foarút matig aan de wedstrijd.
Door de aanwezige blessures, coronaperikelen en vakantieplanningen was het ook even puzzelen en mede daardoor was de positionering van de Menamers niet altijd goed.
Binnen een paar minuten kreeg Waterpoortboys al een prima kans om op voorsprong te komen maar doelman Maikel Hartman pareerde een vrijetrap van een meter of 20.
Veel kansen kreeg Waterpoortboys in de daaropvolgende minuten ondanks het betere spel niet.
Foarút werd daarentegen in het zadel geholpen toen de doelman van de thuisploeg een ogenschijnlijk houdbaar schot van Jorrit Boomsma niet kon verwerken 0-1.
Waterpoortboys ging niet bij de pakken neerzitten en overrompelde Foarút met een dosis inzet en werklust.
De mannen van trainer Janco Croes leken bij tijd en wijle geïntimideerd door de felle duels die plaats vonden.
Grote kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren aan beide kanten en zo was het duel eigenlijk alleen boeiend door de vele duels die uitgevochten werden.
Met een zeer gelukkige voorsprong op zak mochten beide teams aan de thee beginnen.
Trainer Janco Croes drukte zijn mannen op het hart dat het geluk wat Foarút heeft ook een keer op zal raken en probeerde met een tweetal wissels het tij te keren.
Matthijs Kompier verschoof naar zijn vertrouwde rechtsback positie en Mark Hartman nam plaats op het middenveld.
Jorrit Boomsma bleek een lichte blessure te hebben opgelopen en voor hem kwam Rick Bakker.

De tweede helft speelde Foarút zeker beter dan de eerste helft maar er bleef nog altijd te weinig antwoord op de duelkracht van de Snekers.
In de 58e minuut beloonde de thuisploeg zich ook nog eens voor al het harde werken met een prima gelijkmaker 1-1.
Voor Foarút een mentale klap die het even te boven moest komen.
Het publiek van Waterpoortboys ging er maar weer eens achter staan en dat bleek de thuisploeg ook vleugels te geven.
Gelukkig beschikken de Menamers over een meer dan solide defensie en geven ze ook in "lastige" wedstrijden weinig kansen weg.
In de 64e minuut bleek de voorspelling van trainer Janco Croes nog niet helemaal uit te komen.
Gerke Wassenaar stond met een prima actie en dito voorzet aan de basis van de vernieuwde voorsprong toen een verdediger van Waterpoortboys zijn eigen keeper verschalkte voor de 1-2.
Erik Terpstra mocht vervolgens de moegestreden Lennard Weiland vervangen op het middenveld.
Erik Terpstra was vervolgens tweemaal slachtoffer van een stevig duel wat resulteerde in twee keer geel en dus rood aan de kant van de thuisploeg.
Het leek wel of Waterpoortboys er onbewust alles aan deed om Foarút de 3 punten cadeau te doen vandaag en gunde Evert Telenga de ultieme kans om de wedstrijd te beslissen.
Evert Telenga was het eindstation van een voor Foarút typerende counter maar zijn inzet miste ongelukkig richting.
Waterpoortboys strafte dit helaas keihard af door met een mannetje minder in de slotseconden alsnog een meer dan verdiend punt in Sneek te houden.
En ja, uiteindelijk bleek de uitspraak van trainer Janco Croes toch waarheid geworden.

Complimenten voor de thuisploeg, die zonder heel groots te voetballen toch prima voor de dag kwam tegen koploper Foarút.
Door het gelijkspel van runner up SC Bolsward tegen VV Sleat had het puntverlies geen verdere gevolgen op de ranglijst.
Zo begint Foarút een week later de derby met VV AVC uit Sexbierum nog altijd als koploper van de 4e klasse A.
Voor een aantal jongens (lees: Hartmannen) heeft het duel een extra lading aangezien ze hun gehele voetballoopbaan actief zijn geweest bij de tegenstander uit Sexbierum.
Wel is Foarút nu al twee wedstrijden op rij gewaarschuwd dat het mindere spel niet altijd ongestraft zal blijven en zullen ze op het scherpst van de snede moeten strijden met elkaar.
Supporters graag tot ziens op sportpark Schatzenburg, aftrap vindt plaats om half drie 's middags!