Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde Groep 1 01

Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

Voor de reserves stond zaterdag de bekerwedstrijd tegen Buitenpost 4 op het programma. Een team dat we nog kennen van de halve finale van het bekertoernooi van drie seizoenen terug. Toen werden we met 1-2 gewipt en dat was precies weer de uitslag zaterdag. Was het in de halve finale echter heel terecht dat we verloren. Nu was de uitslag beslist niet terecht. Buitenpost 4 is een team van heel geroutineerde spelers en die routine bleek negatief ook uit het grote aantal zware overtredingen dat de ploeg nodig had om de aanval van Foarút te ontregelen. Dat de arbiter slechts eenmaal geel gaf was niet wat eigenlijk nodig was. Zodra spits Rutmer Huizinga er langs was lag hij al op de grond en ook de middenvelders werden aan shirts en schouders teruggetrokken als ze er langs waren. De eerste helft eindigde daarom in 0-0 met een sterker Foarút en een stug verdedigend Buitenpost. In de tweede helft werden de eerste wissels doorgevoerd en het waren die wissels die voor de terechte 1-0 voorsprong zorgden. Op rechts kreeg A junior Mark Bouma de bal aangespeeld en hij trok vanaf de achterlijn de bal terug naar de rond van het strafschopgebied. Daar liep routinier Cornelis de Haas vrij en die prikte de bal droog in de rechterhoek. Veel kans om door te zetten had Foarút niet want wederom werd de hele trucendoos bij de tegenstander open gegooid om het tweede af te stoppen. Sterker nog, bij één van de spaarzame aanvallen belande een afzwaaiende voorzet pardoes achter keeper Marco Tillemans. en tien minuten later was slecht uitverdedigen `Foarút noodlottig en kwam BUitenpost op 1-2. Tien minuten voor tijd kreeg Foarút de zoveelste vrij trap op het middenveld. De scheidrechter praatte nog met de immer protesterende Buitenpost spelers, maar de bal werd snel genomen op de vrijstaande Jesse Iedema die de gelijkmaker scoorde. Helaas werd  de scheidsrechter geïintimideerd door 10 Buitenpost spelers die luidruchtig verhaal haalden en hij besloot de vrije schop terug te draaien. Met nog vijf minuten te spelen was er een ongelukkig voorval waarbij een speler van Buitenpost op zijn borst geraakt werd. Hij moest met een ambulance het veld verlaten. Als zoiets gebeurt heeft verder spelen geen zin en zo eindigde het bekertoernooi en de wedstrijd inmineur voor de mannen van Rachid Lamlaika. Positief echter was het veldspel dat met de week beter wordt en dus hoop geeft voor de toekomst.