Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 0518-451705

Op zaterdag 27 november stond de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 9 op het programma op sportpark Schatzenburg. Een tegenstander die in de middenmoot speelt op dit moment.

Foarút is vandaag weer aardig compleet, dus coach Jan Willem heeft weer de nodige keuzes te maken. Na het bekend maken van de opstelling gingen we het veld op voor een goede warming-up.

Aan de warming-up van de tegenstander te zien, konden we ons vandaag maar klaarmaken, want deze zag er zeer professioneel uit.

De toss werd door onze aanvoerder, zoals gewoon weer verloren en dat is vaak een goed teken! Want na het verliezen van de toss gaan we vaak met drie winstpunten van het veld.

Na het beginsignaal van scheidsrechter V/d Kooy zette Jan W. de bal aan het werk. Foarút begon de wedstrijd aardig en kreeg meteen een paar goede kansen, die helaas niet in doelpunten konden worden omgezet. De spitsen hadden het vizier niet op scherm staan en bovendien stond de keeper

van Leeuwarder Zwaluwen geweldig te keepen. De ene na de andere bal roste hij uit het doel met handen en voeten.

Het was dan ook zeer terecht dat Foarút halverwege de eerste helft op 1-0 kwam. Na een voorzet van rechts was het Danjel die met het hoofd de keeper wist te verschalken.

Keeper Rinse kwam in de eerste helft totaal niet in de problemen, want er werd werkelijk geen kans weggegeven. Net voor rust viel de 2-0 voor Foarút. Na een prachtige vrije trap van Wybren scoorde Jan W. de 2-0 tegen de touwen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust paste de coach een aantal wissels toe en het was wel duidelijk dat er een schepje bij moest om definitief afstand te nemen van de Leeuwarders. Foarút nam meteen weer het heft in handen en kreeg weer volop kansen, maar net zoals in de eerste helft wisten we het net niet te vinden.

Foarút speelde de bal op een prachtige manier rond vanaf het middenveld terug naar de verdediging en dan weer terug naar de keeper die bal meteen weer doorspeelde naar het middenveld.

Zwaluwen kwam er even niet aan te pas, maar het was Foarút zelf wat de spanning in de wedstrijd weer terug bracht. Een misverstand tussen Wybren en Rinse leidde tot een eigen doelpunt van eerst genoemde. We zijn er nog steeds niet achter wie z’n fout het nou eigenlijk was…. Beide heren hebben een andere zienswijze.

Zwaluwen kreeg meteen moed in een beter resultaat, maar uit een counter was het Pieter die de 3-1 aantekende op aangeven van wederom Wybren.

Dit was ook de eindstand van de wedstrijd. Wederom drie punten in de pocket en de nieuwe koploper in de competitie.