Middelzeelaan 18 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2884433

Afgelopen zaterdag 9 oktober moest Foarút 3 om 14.15 uur  in Leeuwarden aantreden tegen Leeuwarder Zwaluwen 10. Na de ruime overwinning van vorige zaterdag tegen SSS uit Marssum moesten er wederom drie punten worden gehaald.

Na een lange wandeling kwamen we uiteindelijk terecht bij de velden van Friesland. In de box maakte coach en speler Jan Willem de opstelling bekend. Hij moest voor de wedstrijd enkele harde noten kraken, omdat er een speler te laat kwamen en er spelers waren die niet hadden getraind. Alles werd door de spelers geaccepteerd. Met een 4-4-2 opstelling begonnen we aan de wedstrijd. Vanaf het begin was Foarút de bovenliggende partij, maar de grote kansen werden helaas nog niet benut. De scherpte van de vorige wedstrijd ontbrak bij de spitsen deze wedstrijd.

Het was linksback Sander die na ruimt 15 minuten de 0-1 op het scorebord zetten en Foarút aan de leiding schoot.

Na ongeveer 20 minuten moest Foarút noodgedwongen wisselen nadat good old Sierk met een hamstring blessure het veld moest verlaten. Zijn vervangen Jan W. kwam binnen de lijnen zonder warming up, maar dat bleek ook niet nodig. Na een goede actie van Sander kwam de bal voor de voeten van Jan W. die er wel raad mee wist en de bal in het netje schoot. Een mooie 0-2 voorsprong. Ondanks dat Foarút de betere ploeg was, kwam Zwaluwen er af en toe gevaarlijk doorheen en moest doelman Tetman zich een paar keer inspannen door de bal naast te goal te kijken. 0-2 was ook de ruststand.

Er moest dus nog een tandje bij de tweede helft om meer afstand van Zwaluwen te nemen. Na het inbrengen van twee verse krachten ging Foarút op jacht naar een derde doelpunt. Deze viel ook na een mooie aanval. Het was wederom Jan W. die op de goed plaats stond en een voorzet van Cornelis wist binnen te werken en de 0-3 aantekende.

Hierna werd Foarút nonchalant en door het slordige spel wist Zwaluwen terug in de wedstrijd te komen door de 1-3 te maken. Niet veel later greep doelman Tetman iets te enthousiast in en nam hierbij de spits van Zwaluwen mee met als gevolg een penalty.

Tetman ging van tevoren al in een hoek staan en liet dit nou net de hoek zijn waar de spits van Zwaluwen ook de bal schoot. Tetman kon de bal dus eenvoudig pareren. Het bleef 1-3.

Voor Foarút was dit wel een teken dat het beter moest gaan voetballen. Gelukkig kon Foarút de draad weer oppakken en de score weer wat uitbreiden. Uit een hoekschop van Cornelis bracht Danjel uit een volley de marge weer op 3. Kort na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon Foarút met drie punten huiswaarts keren en zich gaan melden bij het Oktoberfest in de kantine. Hier bleek dat alle ploegen van Foarút hadden gewonnen en dus smaakte het gerstenat nog beter.

Volgende week wacht om 14.30 de thuiswedstrijd tegen SC Franeker.