Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Trynwalden 4 op het programma. De voorgaande wedstrijden werden gewonnen door Foarút 3 met vrij grote uitslagen.

Voor de leiders Jan Willem en Jurgen was het een hele opgave om afgelopen donderdag een representatief elftal op papier te krijgen omdat ze te maken hadden met veel afmeldingen.

Maar liefst de hele voorhoede nam een ADV op om diverse redenen en er waren nog een aantal blessure gevallen.

Zaterdag om 12.50 uur stonden we op het punt om te vertrekken vanaf Schatzenburg toen iemand opmerkte dat we nog geen shirts etc. hadden. Maar wie had ze de laatste keer ook al weer meegenomen? Ook een last-minute oproep in groepsapp van het derde leverde weinig op. Wat nu?

Alle spelers die er nu niet waren werden benaderd, maar geen bevestigend antwoord. Zouden de shirts dan toch bij Jurjen zijn, die onbereikbaar was? Die deed de laatste wedstrijd immers ook mee. Bij hem kregen we geen gehoor, dus was het een poging waard om er langs te rijden. In de stromende regen belde de leider aan en jawel hoor, de shirts lagen bij Jurgen in de schuur. (helemaal vergeten). Eerst gingen de beide heren even uitgebreid Jurjen z’n nieuwe auto bekeken terwijl de chauffeur op hete kolen zat.

Het was inmiddels bijna kwart over één, dus Jurgen moest het pedaal van de Peugeot behoorlijk intrappen om op tijd te zijn.

In Giekerk moesten we snel omkleden en konden we nog net een warming up doen. Coach Jan Willem deed de opstelling uit de doeken en vol goede moed betraden we het kunstveld van de plaatselijke trots.

Al snel bleek dat Foarút veel moeite had met de snelle jonge mannen van Trynwalden. Dit leverde meteen al een paar doelpogingen op van Trynwalden, maar doelman Rinse wenste niet capituleren.

Echter na ruim 20 minuten was het toch Trynwalden wat wist te scoren. Met een bekeken schot van afstand was het Trynwalden dat verdiend de leiding nam. Niet veel later kreeg Trynwalden een terechte strafschop, na een overtreding van Sander. De spits van Trynwalden had van tevoren Rinse goed geanalyseerd en wist dat Rinse geen zwakke hoek had. Daarom schoot hij de bal recht door de midden en tekende de 2-0 aan. Foarút kwam maar een paar keer op de helft van de tegenstander en kreeg zeer weinig kansen om te scoren. De ruststand was 2-0.

In de tweede helft moest het beter, dus werden er een paar aanpassingen in de opstelling gedaan.

Dat deze aanpassingen nog niet volledig werkten, bleek een paar minuten later. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal goed ingekopt door de spits van Trynwalden en zo stond het 3-0.

Foarút kwam wel wat beter in de wedstrijd, maar had niet de macht om het de keeper van Trynwalden lastig te maken. Aan de andere kant viel weer een doelpunt uit de counter. Nadat Rinse in eerste instantie de bal nog wist te keren was het in de rebound wederom de spits van Trynwalden die de bal in het netje schoot. 4-0.

Daarna was het eindelijk Foarút dat toch nog een eretreffer op het scorebord bracht. Uit een vrije trap van Jappie maakte Joost met z’n hoofd de 4-1. Het slotakkoord was weer voor Trynwalden dat de 5-1 aantekende. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.