Jintewarren 6
9254GA
HURDEGARYP
tel. 0511-472949

Zaterdag 13 november moesten de mannen van Foarút 3 afreizen naar Hardegarijp, waar de wedstrijd tegen de plaatselijke trots op het programma stond.

In de kantine waren van te voren al spelers van Hardegarijp die aangaven dat ze nog nooit van Foarút hadden verloren, dus…..

Beide ploegen draaien mee om de bovenste plaatsen en dus alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd.

Met maar liefst 17 spelers was Foarút afgereisd richting Hardegarijp en dat betekende dat coach Jan Willem enkele harde noten moest kraken voor de wedstrijd. Met de jeugd in het veld en de ervaring op de bank werd er gestart met de wedstrijd.

In het begin was het vooral Hardegarijp wat de klok sloeg. Voetballend waren zij de betere ploeg en drukten Foarút ver terug op eigen helft. Met kunst en vliegwerk wist de verdediging de tegenstander toch onschadelijk te maken als ze weer dicht bij het doel van Rinse kwamen.

Na dit storm-kwartiertje kreeg Foarút ook wat meer grip op de wedstrijd en kwam met name Simon een paar keer goed door aan de rechterkant, maar misten zijn schoten nog wat kracht.

Even later was het toch Foarút dat het openingsdoelpunt maakte. Tetman stuurde Rico de diepte in en deze benutte zijn snelheid en wist de bal achter de doelman te werken. Kort na dit doelpunt moest Joost zich met een rugblessure laten vervangen door Jappie. Sander schoof een positie naar voren en met z’n eerste actie bracht hij meteen Rico in stelling en deze maakte z’n tweede doelpunt.

Net voor rust moest ook Tetman zich laten wisselen en kwam Pieter het veld in.

Foarút kon met 0-2 voorsprong de rust bereiken.  In de rust wisselde coach Jan Willem nog een paar keer en werd er vooral op gehamerd om compact te blijven en niks weg te geven.

Maar nog geen minuut na de rust was het al 1-2 door slordig verdedigen van Foarút. Hardegarijp zette meteen aan om de gelijkmaker te maken, maar net zoals in de eerste helft was het wederom Rico die de diepte in werd gestuurd en de 1-3 op het scorebord schoot. Kort na dit doelpunt was het Pieter die uit de rebound de 1-4 maakte. Na dit doelpunt kreeg Pieter een gele kaart en moest voor 10 minuten naar de zijkant.  Hardegarijp bleef aanvallen met een man meer en dit leidde ertoe dat Jan Willem op een gegeven moment in moest grijpen in z’n eigen 16 en een penalty veroorzaakte. Deze penalty schoot de aanvoerder van Hardegarijp goed in. 2-4 was nu de stand. Niet veel later was het opnieuw Rico, die deze middag een grote plaag voor de defensie van Hardegarijp was, die iedereen zijn hielen liet zien en de bal voorschoof op Jan, die de bal in een leeg doel kon werken. Een mooie ruime marge met nog ongeveer 15 minuten te spelen. 2-5.

Hardegarijp weigerde echter de capituleren en wist opnieuw de marge te verkleinen tot twee doelpunten. Ze bleven er in geloven en dus was Foarút gewaarschuwd. Maar zoals zo vaak deze middag was het slotakkoord van deze middag voor Rico. De man van de wedstrijd maakte zijn 4e en Foarút haar 6e doelpunt. Dit was ook tevens de eindstand van deze zeer sportieve wedstrijd.

Volgende week wacht de derby tegen Berlikum.