Kalverdijkje 83
8924JJ
LEEUWARDEN
tel. 058-2666111

Op zaterdag 4 moest Foarút drie richting het Kalverdijkje te Leeuwarden om daar de wedstrijd tegen Leovardia 8 te spelen. De wedstrijd begon al om 12.00 uur en helaas op het kunstgrasveld.

Bij afwezigheid van Jan Willem, nam René van Dijk vandaag de honneurs als coach waar en deed Jurgen de opstelling.

Op een koud en druilerig kunstgrasveld ging Foarüt voortvarend van start. In de eerste 5 minuten kregen we al drie grote kansen, maar stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Hierin bracht Joost na ruim 10 minuten verandering in. Joost schoot een corner met buitenkant rechts bij de tweede paal in één keer binnen. Werkelijk een prachtig doelpunt. Leovardia had echter aan één foutje van Foarút genoeg om de gelijkmaker binnen te schieten. Niet veel later was het Cees die met een bekeken schot van buiten de 16 meter in de hoek, buiten het bereik van de keeper, schoot.

Foarút had nu de smaak de pakken en dit leidde tot het tweede en derde doelpunt van Joost die de keeper met lepe balletjes wist te passeren.

Ook Rico wist voor rust nog een doelpuntje mee te pikken, nadat Joost de bal prachtig op de kruising lepelde, schoot hij de rebound in. Net voor rust raakte een speler van Leovardia geblesseerd, waarop beide teams en de scheidsrechter besloten om iets eerder te gaan rusten. Met een comfortabele voorsprong zochten we de kleedkamers op.

Na een aantal wisselingen in de rust begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Ook in de tweede helft was het Foarút wat oppermachtig was. De ene mooie aanval na de andere werd op de mat gelegd en het waren Tetman en Joost die de score naar 1-7 tilden.

Doordat Foarút steeds in de aanval was, werden de verdedigende taken wel eens vergeten en hier wist Leovardia 1 keer van te profiteren en zo de 2-7 te maken. Meteen hierna was het weer Foarút wat de klok sloeg. Jan W. was attent bij een afgeslagen bal en maakte de 2-8 en kort daarna was het Cees die zijn tweede maakte na een paar mooie bewegingen en dus de stand op 2-9 bracht.

Helaas kreeg Foarút halverwege de tweede helft te maken met een fikse domper. Rico scheurde bij het diepgaan zijn achillespees af en moest noodgedwongen de strijd staken.

Na deze blessure wist Jan W. nog tweemaal het net te vinden en maakte Jurjen de 2-12 compleet.

Een goede wedstrijd van Foarút, maar toch in mineur door het verlies van Rico.

Wij wensen Rico een spoedig herstel toe!

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen Stiens.