Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 04

Rypsterdyk 23
9036JE
MENAAM
tel. 06-12143791

Voor Foarút 1 stond zaterdag de tweede bekerwedstrijd in de poule op het programma. De thuiswedstrijd tegen Ouwe Syl 1, toevallig twee weken ervoor de tegenstander in de tweede oefenwedstrijd. Toen maakte Foarút de fout om te slap te beginnen dus trainer Janco Croes had zijn team op scherp gezet. Dat bleek wel uit de eerste helft waar Ouwe Syl op alle fronten overtroefd werd. Invaller doelman Dirk Boomsma die de keepershandschoenen weer eens had aangetrokken hoefde niet veel in actie te komen en kon toekijken hoe broer Jorrit tot twee keer toe doel trof. Het tweede doelpunt was een afstandschot van een meter of dertig dat de doelman van Ouwe Syl kansloos liet. Minstens zo mooi was de vrije trap van Evert Telenga die van een meter of twintig de bal in de kruising krulde. Het vierde doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Eric Kats. Foarút nam in de tweede helft was gas terug, maar zorgde er wel voor dat Ouwe Syl ook niet meer gevaarlijk kon worden. Een terechte 4-0 overwinning en de toppositie in de poule was het resultaat.