Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 04

Kwekerijleane 2 A
9041ER
BERLTSUM
tel. 0518-461606

Voorafgaand aan de laatste bekerwedstrijd sprak trainer Janco Croes al over het feit dat er tot op zaterdag alleen tegen vijfdeklassers was gespeeld. Twee oefenwedstrijden en de eerste twee wedstrijden in de bekerpoule werden allemaal gewonnen, maar waar Foarút nu stond was nog niet duidelijk. Na zaterdag echter is een hoop duidelijk en er moet heel wat gebeuren. Nu moet gezegd worden dat Foarút niet in zijn sterkste opstelling begon. Janco Croes wilde nog enkele spelers testen voor het begin van de competitie. Toch moet de manier waarop Berlikum in 20 minuten over Foarút 1 heen liep ook hem aan het denken zetten. de Berlikummers speelden via de flanken en vonden keer op keer een speler die vrijstond in het strafschopgebied. Voor doelman Michael Hartman was er geen houden aan. De 4-0 rust was ook geenszins geflatteerd, want alle kansen die Foarút kreeg werden vakkkundig door de doelman van Berlikum onschadelijk gemaakt. De tweede helft stond alles een stuk beter en drong Berlikum ook niet meer fanatiek aan. Al maakte het nog wel de 5-0 voordat Foarút via Jorrit Boomsma iets terug kon doen. Ook de laatste minuten waren de kansen voor Foarút dat echter niet meer scoorde. Laten we die periode zien als opmaat voor hopelijk goede resultaten in de competitie die volgende week begint.