Na een competitievrij weekend mochten de mannen van Foarút aantreden tegen TOP '63 uit Oppenhuizen.
Door de nieuwe coronamaatregelen is de ambiance langs het veld een behoorlijk stuk minder.
Het weerhield Foarút er deze middag niet van in een aantrekkelijk duel de volle buit te behalen.
Opstelling: Maikel Hartman; Tycho de Groot, Harmen Schuitmaker (A), Erik Cats, Jesper Hoeksma; Mark Hartman, Pierre Algra, Erik Terpstra; Evert Telenga, Gerke Wassenaar, Jorrit Boomsma.

Het herfstachtige weer van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat beide teams hun kunsten op een relatief glad veld mocht vertonen.
Hier en daar was het wat zoeken naar de juiste aanname of balsnelheid.
TOP '63 kwam van begin af aan goed mee met de thuisploeg en probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen.
Foarút liet binnen 5 minuten spelen al zien waarom het zo hoog op de ranglijst staat.
Mark Hartman kwam aan de bal en zocht goed de mee opgestoomde Tycho de Groot.
Tycho de Groot vond op zijn beurt Erik Terpstra die goed aflegde op Mark Hartman, zijn schot vond prima doel achter de doelman van de gasten 1-0.
TOP '63 moest dus al snel in de achtervolging maar deed dat zeker niet onaardig.
De uiteindelijke man of the match Erik Cats hield met zijn medeverdedigers telkens knap de deur dicht.
En de aanvallers van Foarút zijn eigenlijk elke wedstrijd wel een keer gevaarlijk.
Pierre Algra had met iets meer geluk deze middag de nodige doelpunten kunnen bijschrijven.
Uit een prima voorzet van Jorrit Boomsma zocht hij het doel helaas te hoog.
Een aantal minuten later werd een inzet van diezelfde Pierre voor de lijn gered en kon hij daarna net niet koppend doel treffen.
Na een goede twintig minuten voetbal had Foarút al op rozen kunnen zitten maar de realiteit was nog altijd de minimale voorsprong.
Toen Jorrit Boomsma ongelukkig terugkaatste schakelde TOP '63 razendsnel om.
Doelman Maikel Hartman kwam te laat uit en kon de diepe bal niet meer onderscheppen, voor TOP '63 vervolgens een koud kunstje om de gelijkmaker te noteren.
Foarút leek even in de war en het goede spel van de eerste twintig minuten verdween als sneeuw voor de zon.
TOP '63 nam het spel over en wist vanuit de tweede lijn tot een tweetal schoten te komen die doelman Maikel Hartman niet konden verontrusten.

In de tweede helft werd het tijd om herstel te tonen door de Menamers.
Van begin af aan werd het tempo opgevoerd en kwam Foarút steeds beter in zijn spel.
Er werd gestreden voor elke meter en de concentratie om een goede pass te geven was weer terug.
Tot hele grote mogelijkheden lieten de geconcentreerd spelende verdedigers uit Oppenhuizen het niet komen.
De grootste kans op de voorsprong viel te noteren toen Jorrit Boomsma niet zelfzuchtig de bal klaarlag voor Mark Hartman.
Dit keer verdween zijn schot op de buitenkant van de paal over de achterlijn.
Foarút smeet met energie en wist de bal maar niet in het netje te krijgen, gezien het spelbeeld had een voorsprong zeer verdiend geweest.
Erik Terpstra wist uiteindelijk een gaatje te vinden achter de verdediging van TOP '63, Evert Telenga kon er rap met de bal vandoor.
Zijn voorzet bereikte uiteindelijk de mee opgestoomd Jorrit Boomsma die simpel kon binnentikken voor Foarút 2-1.
Met nog een kwartier te spelen bracht TOP 63' een verse aanvaller om deze domper snel teniet te doen.
En tot grote schrik van de Menamers dook deze wisselspeler ineens op voor het goal.
Gelukkig kon Maikel Hartman de geboden kans onschadelijk maken.
Niet veel later deed schoot Evert Telenga het laatste beetje hoop van de gasten aan flarden.
Dit keer was Jorrit Boomsma de aangever bij een counter uit het boekje en schoot Evert via de onderkant van de lat snoeihard de 3-1 tegen de touwen.

Hiermee behaalde Foarút zijn zesde overwinning van het seizoen en staat het door de gunstige uitslagen van de directe concurrentie op een stevige tweede plaats.
Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen VV De Walde, deze ploeg wacht nog altijd op de eerste overwinning.
Maar gezien de 3 behaalde gelijkspellen zeker een ploeg die lastig is te verslaan is.