In een zogenaamd duel om des keizersbaard trok Foarút in een toch wel aantrekkelijk duel aan het langste eind.
Voor de sfeer binnen de Menamer selectie een prima opsteker, voor de ranglijst maakte het al niet zoveel meer uit.
Opstelling: Maikel Hartman; Matthijs Kompier, Harmen Schuitmaker, Dennis Hartman, Evert Auke Hiemstra ( Jarick Hiemstra '45); Erik Cats, Tycho de Groot, Pierre Algra ( Mark Dijkstra '60), Jorrit Boomsma; Rick Bakker (Andries van der Meer '75), Erik Terpstra.

Deze zaterdag wachtte het uitduel met mede middenmoter vv Sleat.
Voorafgaand aan het treffen ontliepen beide teams elkaar met maar 1 punt in het voordeel van de Menamers.
Het eerste treffen tussen beide teams was een overduidelijke prooi voor de VV Sleat met een 1-4 overwinning.
Foarút was daarmee enigszins op zoek naar sportieve revanche en begon de wedstrijd geconcentreerd in Sloten.
Overigens speelden beide teams alsof er nog overal voor te spelen viel en was het langs de kant genieten van het op en neer golvende spel.
Foarút was daarin de gevaarlijkste ploeg, met name gelegenheid nummer 10 Jorrit Boomsma wist veelvuldig de voorwaartsen aan het werk te zetten.
Toch ontbrak het aan echte honderd procent kansen voor beide teams.
Matthijs Kompier was na een goede rush het meest dichtbij maar zag zijn schot naast het doel verdwijnen.
Sleat kwam vervolgens ook nog dichtbij toen de spits van de thuisploeg met een hard schot voorlangs geen doel wist te treffen.
Aan de andere kant wist Foarút tien minuten voor rust met een werkelijk prachte aanval wel doel te treffen.
Pierre Algra wist de mee opgekomen Evert Auke Hiemstra te bedienen en de linksback van Foarút bereikte spits Erik Terpstra met een voorzet.
Erik legde de bal panklaar neer voor de doorgelopen Pierre Algra en met een harde streep trof hij prachtig doel achter de verbouwereerde doelman van de thuisploeg.
Sleat voerde daarna de druk op om nog voor rust op gelijke hoogte te komen maar Harmen Schuitmaker en consorten hielden prima stand.

Na de rust werd de voorsprong al snel teniet gedaan door de thuisploeg die furieus uit de kleedkamer kwam.
Een vrije trap op randje zestien werd simpel langs de muur geschoten die niet helemaal juist gepositioneerd stond 1-1.
Beide teams speelden vol voor de winst en Sleat kwam na de gelijkmaker heel dichtbij.
De rappe linksbuiten van Sleat dook ineens op voor het Menamer goal maar zag Maikel Hartman met zijn been de voorsprong voorkomen.
Aan de andere kant kwam ook Foarút een aantal keer dichtbij maar had weinig geluk in de afronding.
Zo stevende het duel af op een gelijkspel en gezien de verhouding was dit een prima afspiegeling.
Toch toog Foarút in de laatste minuut nog een keer naar voren en een hoge voorzet bereikte de ingevallen Andries van der Meer.
Zijn ongevaarlijke kopbal werd volledige verkeerd ingeschat door de defensie van de thuisploeg.
Zo viel de bal pardoes voor de voeten van de beste man aan Menamer kant, Matthijs Kompier, en hij faalde niet om de punten veilig te stellen 1-2.

Zo was Foarút de meest gelukkige vandaag en komt het punten totaal met nog 1 duel te spelen op het mooie aantal van 40.
Volgende week wacht de laatste wedstrijd van dit seizoen en die wil Foarút uiteraard winnend afsluiten.
Tegenstander de Walde moet nog een achterstand van 3 punten goed zien te maken op concurrent TOP '63 en heeft dus alles om voor te spelen.
Kom dat zien op sportpark Schatzenburg te Menaam, aftrap zaterdag 4 juni 14:30.