Scheidsrechter

M. Ypma

Accommodatie

Sportpark Schatzenburg

Het was gezellig druk op sportpark Schatzenburg voor de eerste competitiewedstrijd van Foarút 1. Mede door de aanwezigheid van ESPN en het feit dat we van die wedstrijdmiddagen iets bijzonders willen maken. Zo was er dit keer een line up met 25 DFC pupillen. Er was een springkussen en voor het eerst sinds lange tijd waren er omroppers die het publiek de nodige informatie verstrekten. Het veld lag er schitterend bij en alles was klaar voor een flitsende seizoenstart. De enige die daaraan niet mee wilden werken was tegenstander Sleat. De mannen uit sloten die afgelopen week hun trainer zagen opstappen combineerden prima op het middenveld en wisten de voorzetten die de snelle buitenspelers Evert Telenga en Jorrit Boomsma onschadelijk te maken. Veel kansen waren er niet al moest Dirk Boomsma die de geblesseerde Michael Hartman verving nog enkele keren goed in actie komen. het was 0-0 bij rust en dat was het ook nog toen na 60 minuten Ellen Fokkema het veld in kwam. en hoewel zij geheel geen aandeel had in wat er daarna gebeurde raakte Foarút 1 de kluts kwijt en moest toezien dat Sleat in dezelfde minuut vlot combinerend op 0-1 kwam. De 20 minuten erna vergat Foarút weer te voetballen en kon Sleat nog drie keer profiteren waardoor de eindstand van 0-4 op het bord kwam. Uitblinkers bij zo'n stand waren moeilijk aan te wijzen vandaar dat volkomen terecht scheidsrechter Mark Ypma benoemd werd tot man of the match en de bloemen van Robs Tuincentrum in ontvangst mocht nemen.