Jeltewei 96
8622XV
HOMMERTS
tel. 0515-442532

Foarút deed deze zaterdag prima zaken in de vierde klasse A door ook tegenstander HJSC aan de zegekar te binden.
Door de vierde opeenvolgende zege steeg Foarút naar de tweede plaats na vijf gespeelde wedstrijden.
HJSC speelde geen slechte wedstrijd maar op de beslissende momenten sloeg Foarút weer eens genadeloos toe.
Opstelling: Maikel Hartman; Tycho de Groot, Harmen Schuitmaker (A), Eric Cats, Jesper Hoeksma (Evert Auke Hiemstra '42); Mark Hartman, Erik Terpstra, Pierre Algra; Evert Telenga, Gerke Wassenaar, Jorrit Boomsma.

Gezien het slechte weer van de afgelopen week was het maar de vraag of er gevoetbald kon worden in Hommerts.
Gelukkig voor Foarút, die in een goede flow zit, waren de omstandigheden daar om het balletje weer te laten rollen.
De scheidsrechter deze middag floot om 15:00 voor het eerst maar ook zeker niet voor het laatst.
Zijn ietwat warrige optreden leidde tot de nodige kaarten en frustratie bij beide partijen.
De eerste tien minuten van de wedstrijd leverde een voor Foarút bekend spelbeeld op.
Thuisploeg HJSC mocht aan de bal zijn en Foarút hield met een gesloten verdediging de gelederen dicht.
Net als een week eerder tegen Delfstrahuizen gaf Foarút amper een kans weg.
Totdat de wedstrijd een kwartier oud was gebeurde er dan ook weinig spannends.
Wanneer HJSC er toch een keer doorheen kwam besloot aanvoerder Harmen Schuitmaker het gevaar met een tackel onschadelijk te maken.
Omdat back Jesper Hoeksma ook mee was gelopen met zijn directe tegenstander kwam de rechtsvoor van HJSC tussen beide spelers in ten val.
Terecht wees de leidsman naar de penaltystip, gelukkig koos doelman Maikel Hartman voor de juiste hoek en voorkwam hiermee een vroege achterstand voor Foarút.
Aangezien HJSC toch al moeilijk tot scoren lijkt te komen in de huidige competitie zakte de ploeg ietwat weg in zijn teleurstelling.
Foarút speelde zijn beste twintig minuten deze middag en maakte vervolgens korte metten met de thuisploeg.
Mark Hartman testte als eerst met een afstandsschot de doelman, met een prima reflex hield hij de openingstreffer nog van het scorebord.
Spits Gerke Wassenaar vond bij één van zijn eerste kansen nog het zijnet, niet veel later was het wel raak.
Evert Telenga werd over rechts weggestuurd en vond Gerke Wassenaar die van dichtbij prima afmaakte 0-1.
Foarút was los en uit een identieke situatie was het weer Evert Telenga die Gerke Wassenaar vond.
Bij de tweede paal knikte Gerke Wassenaar zijn tweede van de middag binnen 0-2.
Ondertussen bleef HJSC al voetballend naar de gaatjes te zoeken in de hechte Foarút defensie, zonder succes.
Na een slimme balverovering wist Eric Terpstra met een ragfijne steekpass Evert Telenga vrij te spelen.
Evert zag de doelman van HJSC iets te ver voor zijn doel staan en schoot met veel gevoel de bal prachtig over de doelman heen 0-3.
Vlak voor rust kreeg Foarút een domper te verwerken met het geblesseerd uitvallen van Jesper Hoeksma, vervanger Evert Auke Hiemstra speelde vervolgens een verdienstelijke wedstrijd.

Trainer Janco Croes wees zijn ploeg in de rust op de eerdere wedstrijd tegen Tollebeek waar een 0-3 ruststand nog bijna uit handen werd gegeven.
Vanaf de aftrap voor de tweede helft bleek HJSC ook zeker uit een ander vaatje te gaan tappen, er werd vanaf de aftrap direct hoogdruk gezet.
Foarút speelde zich er zeer handig onderuit en opeens stond Jorrit Boomsma oog in oog met de doelman, helaas miste Jorrit doel.
Vervolgens deed HJSC dan uiteindelijk wat terug toen vanuit een corner onberispelijk raak werd geschoten 1-3.
Het bleek zeker een startsein voor een HJSC storm maar Foarút bleef toch redelijk simpel overeind.
Voetballend was het niet al te best meer en veel balverlies zorgde ervoor dat Foarút maar niet lekker in de wedstrijd kwam.
Toch had Foarút de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. Gerke Wassenaar werd meerdere keren in staat gesteld om zijn hattrick te complementeren. Helaas misten zijn anders zo goede kopballen de nodige precisie.
HJSC kreeg vervolgens een mooie kans uit een vrije trap om de volgende aansluitingstreffer te produceren.
De harde vrije trap belande rechtdoor op de vuisten van doelman Maikel Hartman.
Vervolgens werd Foarút door de leidsman in het zadel geholpen, wegens comentaar op de scheidsrechter mocht de in de rust ingevallen nummer 10 alweer gaan douchen. Ook met tien tegen elf kon Foarút niet overtuigen en tot overmaat van ramp mocht het zelf ook verder met tien man. Jorrit Boomsma die niet helemaal lekker in de wedstrijd zat probeerde een mislukte actie te corrigeren.
Voor zijn stevige charge ontving hij zijn tweede gele kaart van de middag.
Met nog een goed kwartier te spelen gebeurde er eigenlijk nog maar weinig, behalve dat de scheidsrechter vooral zijn eigen wedstrijd aan het fluiten was. Er ontging hem veel en bij corners/doeltrappen/ingooien negeerde hij ook regelmatig vlagsignalen.
Toch bleef het duel sportief tot het einde en werd het eindsignaal met veel gejuich ontvangen door de meegereisde supporters en spelers van Foarút.

Zoals eerder vermeld stijgt Foarút naar plaats twee en staat er aankomende zaterdag een heuse topper op het programma.
Koploper Bolsward heeft de volle buit verzameld uit vijf wedstrijden en word door andere ploegen al bestempeld als titelkandidaat.
Foarút is vooralsnog meer een outsider, dus het zal heel spannend worden om te zien hoe Foarút zich zal meten met SC Bolsward.
Speciaal dankwoord aan de supporters die de Menamers weer achterna zijn gereisd deze middag.
Zaterdag 30 oktober wordt er om half 3 afgetrapt op sportpark Schatzenburg, we zien jullie dan graag in groten getale weer!